Flanders Free Jump: de 3-jarige SBS – paarden domineren in Moorsele

Elevage 24/09/2018
JIOSKO SITTE (Ogano Sitte/Clinton – fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix) (photo (c) Photo Evénement)
JIOSKO SITTE (Ogano Sitte/Clinton – fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix) (photo (c) Photo Evénement)

De 2e etappe van de Belgian Freejump Tour 2018 viert het talent van JIOSKO SITTE, JONES DU CHAPITRE en JETSET DES PRES

Ze kwamen als buren en vertrokken als winnaars. Tal van Henegouwse fokkers vervoegden Moorsele in West-Vlaanderen op zaterdag 22 september, om deel te nemen aan de Flanders Free Jump. Meteen de 2e manche van de Belgian Freejump Tour 2018 die tegen de 140 fokproducten verwelkomde van 2 en 3 jaar.

Indien de opkomst voor het SBS bij de 2- jarigen laag was in aantal, was kwaliteit op post met o.a. de 4e plaats van KORADO DE BAUDIGNIES (Eldorado van de Zeshoek/Darco – fokker: Ph. De Donder te B-7543 Mourcourt) bij de mannelijke deelnemers.

De sensatie kwam er bij de 3- jarigen met een trio helemaal bovenaan. JIOSKO SITTE (Ogano Sitte/Clinton – fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix), regerend vice-kampioen van Wallonië, die bevestigt voor JONES DU CHAPITRE (Boyfriend du Seigeur/Ugano Sitte – fokker: Elevage du Châpitre te B-7900 Grandmetz), winnaar van de halve finale 2017 in Lier en voorbode van Jumping Mechelen, en JETSET DES PRES (Fidelgo du Houssoit/Querlybet Hero – fokkers: S.&J. Dubuisson-Haussy te B-7370 Wiheries). Op de 5e plaats nestelt zich JIMAGINE DE LA NOYELLE (For Joy van ’t Zorgvliet/El Espoir de Retz – fokker: Elevage de la Noyelle te B-7350 Montroeul-sur-Haine), kwestie van de SBS – stormvloed in Moorsele te vervolledigen en ons vertrouwen in de toekomst te versterken. (CA)