Het SBS Paspoort

De beste verhouding kwaliteit-prijs !

  1. Overeenkomstig de Europese richtlijnen

Op dit gebied was Studbook SBS altijd al een voorloper. Dus, geen zorgen : met ons paspoort mag uw paard zich waar ook ter wereld begeven.

  1. Volledig afstammingsbewijs, grafische beschrijving, UELN, Microchip en systematische ADN bepaling voor elk fokproduct.

Geen enkele informatie ontbreekt. Al onze grafische beschrijvingen worden professioneel opgesteld, meer bepaald door de dierenarts-identificeerder van uw keuze. Ook hij zorgt voor het inbrengen van de elektronische transponder (microchip). Het protocol van het DNA-onderzoek wordt aan het paspoort toegevoegd, zodra wij rond zijn met de afstammingscontrole.

  1. Eigendomstitel

Sinds 2015 ontvangt u de eigendomstitel samen met het paspoort. Bewaar dit document op een veilige plaats en niet samen met het paspoort. Het is immers een eigendomstitel die nuttig kan blijken indien nodig.

  1. Automatische registratie bij de nationale databank

De Belgische Confederatie van het Paard houdt de nationale database bij (www.horseid.be) van alle paarden en hun eigenaars. Dit werd verplicht door de Europese Unie en binnenkort zullen alle EU-landen geconnecteerd zijn met elkaar. Als u kiest voor SBS, worden alle gegevens die te maken hebben met uw fokproduct automatisch overgedragen in HorseID, kortom: een bijkomende faciliteit!

  1. Voordelige prijs

De kosten van het SBS-paspoort bedragen 120 euro (21% btw) voor België en 135 euro (21% btw) voor Europa. U ontvangt daarvoor een conforme factuur. Beter vindt u nergens!