De koningen van Shanghaï

International 06/05/2019
DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver te B-9180 Moerbeke-Waas) et Niels Bruynseels (photo (c) Hippofoto)
DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver te B-9180 Moerbeke-Waas) et Niels Bruynseels (photo (c) Hippofoto)

3 paarden, 6 klasseringen en 2 podia

Drie vertegenwoordigers van het SBS – waaronder twee gekeurde hengsten – sprongen uit de band op CSI5* Longines Global Champions Tour van Shangaï vorig weekend. De eerste dag van de competitie was dit weggelegd voor GARFIELD DE TIJI DES TEMPLIERS (Quasimodo Z/Goldpring de Lauzelle) en Jérôme Guéry (BEL). Zij zorgden voor een opener met een 7e plaats in de proef over 1.55m. Dit gezegd zijnde … ze weken niet af van de goede weg en tekenden voor een zege in de proef over 1.55-1.60m, op de voet gevolgd door de combinatie DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver te B-9180 Moerbeke-Waas) – Niels Bruynseels (BEL), op de 3e plaats van het podium enCARLOW VAN DE HELLE (Caretino/Corofino I), onder het zadel van Contant Van Paesschen (BEL) op de 10e plaats. Maar DELUX VAN T&L Niels Bruynseels lieten het niet bij de 3e plaats in deze proef. Ze eigenden zich nog 2 bijkomende klasseringen toe: 11e over 1.55-1.60m op tijd en 6e in de Grand Prix over 1.60m. Dit alles bracht hun winstsom op 41.595 euro. Tijdens dit hele weekend, totaliseerden onze drie Belgische combinaties 62.600 euro. Jawel!

Ook toe te juichen waren de mooie prestaties van drie SBS-paarden op CSI3* Le Touquet (FRA): een schitterende 1e plaats voor VENEZIA D’ÉCAUSSINNES (E.O.) (Kashmir van Schuttershof/Lys de Darmen – fokker: C. Ameeuw te B-7190 Ecaussinnes) en Thierry Rozier (FRA), gevolgd door ELIZE (Bamako de Muze/Nabab de Rêve – fokker: M. Vandamme te B-9220 Ham) en Aymeric de Ponnat (FRA) op de 2e plaats van deze proef over 1.50m met barrage. Tenslotte zorgde CHOPIN DES HAYETTES (Radco ’t Houtveld/Nimmerdor – fokker: Haras des Hayettes te F-08600 Givet) en Emeric Georges (FRA) voor een mooie 3e plaats, eveneens over 1.50m.

We eindigen in schoonheid in Coapexpan (MEX), waar VENUE D’FEES DES HAZALLES (E.O.) (President/Alcatraz – fokker: D. Lamette te B-6940 Barvaux-sur-Ourthe) en Eve Jobs, de 2e plaats pakten op dit CSIO5*, meer bepaald in de Nations Cup over 1.60m.

Alweer een vruchtbaar weekend dus voor het SBS. Kiezen wordt moeilijk tussen al deze uitstekende resultaten! (ML)