De SBS – paarden in topvorm in Grimaud en in Fontainebleau

International 02/09/2020
Nathan Vicini zegevierde in de Nations Cup CSIOCh in Fontainebleau met ALEXIA DES HAUTS DROITS (Ecuries Vicini)
Nathan Vicini zegevierde in de Nations Cup CSIOCh in Fontainebleau met ALEXIA DES HAUTS DROITS (Ecuries Vicini)

De Hubside-jumping in Grimaud ontving vorig weekend zijn laatste 5* - afspraak. Voor de gelegenheid was een nog rijkgevulder sportief programma aan de orde, waaronder de immer indrukwekkende ‘Six Bars’. DESMO DU CLOS DE LA VALLIERE (Ugano Sitte x Ksar Sitte) nam deel aan deze proef en werd mooi 8e, onder het zadel van de Franse amazone Mathilde Couturier (fokker: Hedwige Rousseau in Bernissart).

In de CSI5* tekende Jérôme Guéry voor een 2e plaats over 1m40 met FAIS TOI BELLE DU SEIGNEUR (Baltik Sitte x Heartbreaker), en een 2e plaats over 1m45 met GREAT BRITAIN V (Nabab de Rêve x Carolus). De Belgische ruiter werd ook nog eens mooi 7e in de 1m55 met ERAS DE STE-HERMELLE (Varges de Ste-Hermelle x Andiamo), een proef waar DALILA DE LA POMME (Taran de la Pomme x Diamant de Semilly) 11e werd met Evelina Tovek (Haras de la Pomme). DOLCE DE CEUNINCK (Toulon x Cartier Van de Heffinck – fokker: Geert Schoutteet) word 3e over 1m50 onder het zadel van de Franse ruiter Olivier Perreau. Anderzijds zegevierde Grégory Wathelet in de proef over 1m40 van het CSI2* met FAUT-IL DES 7 VALLONS (Comme il Faut x Double Espoir) een fokproduct van Bernard Dandrifosse in Durbuy.

We blijven in Frankrijk, waar meerdere jonge ruiters zich in de kijker reden met SBS – paarden in Fontainebleau in de proeven CSIOJ, CSIOCh, CSIU25 en CSIOY.

In de groep CSIO Junioren was het EMERALD SITTE (Nabab de Rêve x VDL Corland), geboren bij Daniël Boudrenghien, die een 5e plaats liet optekenen in de Grote Prijs over 1m40.

De jonge ruiters en juniors reden er hun Nations Cup over 1m45. Bij de jongeren van minder dan 21 jaar, greep Zwitserland de 2e plaats, net achter Frankrijk. In deze Zwitserse ploeg vinden we Guillaume Gillioz op CALI DES BERGERIES (Baloubet du Rouet x Wandango), gefokt bij Philippe Jadot in Durbuy.

We blijven op het CSIO Young Riders met ELITE DU CHENOIS (Kashmir van Schuttershof x Lambada van Berckenbroeck), met een zeer mooie 9e plaats in de Grote Prijs over 1m45 en een 5e over 1m40. Dit fokproduct van Carine Keisen uit Wierde, bevestigt aldus nogmaals de schitterende reputatie van zijn illustere vader Kashmir van Schuttershof.

Bij de ruiters jonger dan 25 jaar, werd de Française Sara Brionne 9e in de Grote Prijs over 1m45 op EGANIX DU SEIGNEUR (Ogano Sitte x Chellano) die nog eens 7e werd in een proef over 1m40. IMPULSION DE LA HART (Kashmir van Schuttershof x Nonstop) liet een 5e plaats optekenen in een proef over 1m35 met de Zwitserse Alexandra Amar (fokker: Christian Maus). HOTAWA DE LA TOURELLE (Centurio 22 x Der Senaat), geboren bij Yves Léger, wint de proef over 1m30, gereden door de Zwitserse Aurélia Loser, gevolgd door EASTWOOD D’HOF TEN BOS (Understone van de Kapel x Concorde), gereden door de – eveneens Zwitserse ruiter – Noah Keller.

Bij het CSIO Children zegevierde Nathan Vicini (Ecuries Vicini in Jamioulx) met de jonge Belgische ploeg in de Nations Cup 1m25, voor Duitsland en Zwitserland op ALEXIA DES HAUTS DROITS (Parco x Nabab de Rêve). ASTERIX (Toulon x Julio Mariner) was een wezenlijk onderdeel van de Duitse ploeg die 2e werd.

Mathieu Guéry kwam eveneens aan zet in Fontainebleau met de SBS-gekeurde hengst PAPILLON (Perhaps van het Molenvondel x Cassini I) en werd 15e over 1m30 in het CSIO Young Riders en Juniors.  

 C.R.

Volledige resultaten en meer info over al deze SBS-paarden op www.sbsnet.be