World Cup in Wellington: Bacara d’Archonfosse slaat alweer toe!

International 03/02/2020
BACARA D’ARCHONFOSSE (E.O.) (Asca Z/Kannan – fokker: F. Decroly te B-1480 Tubize)  (c) Sportfot 2017
BACARA D’ARCHONFOSSE (E.O.) (Asca Z/Kannan – fokker: F. Decroly te B-1480 Tubize) (c) Sportfot 2017

Onze SBS’ers kunnen alweer terugblikken op een vruchtbaar weekend. Zoals in de USA, waar niet minder dan 7 van hen zich in de kijker sprongen op CSI4* Wellington.

Geen sprake van woordspelingen hier, maar het is wel DÈS LE DÉBUT (Ugano Sitte/Rexar du Houssoit – fokker: J. Fee te IE-BT782EL Fintona), die het bal van de klasseringen opende en meteen de tweede plaats pakte van de proef over 1m40 onder het zadel van Jordan Coyle (IRL). TIC TAC DU SEIGNEUR (Clinton/Darco – fokker: M. Vanlangendonck te B-7387 Honnelles), kaapte de 8e plaats weg in dezelfde proef. Mooie prestaties ook voor het duo DOLITAIRE CHAVANNAISE (E.O.) (Cicero Z/Voltaire – fokker: Y. Evrard te B-6960 Manhay) en Zoë Conter (BEL) in de loop van het weekend, met o.a. een mooie 6e plaats over 1m45.

Op vrijdag tekende VENUE D’FEES DES HAZALLES (E.O.) (fokker: D. Lamette te BE-6940 Barvaux-sur-Ourthe) met Eve Jobs voor een 8e plaats na een eerste foutloze ronde. Maar wij weerhouden vooral de prachtprestatie van de merrie AYMARA DE LIGNY (E.O) (Canturo/Cavalier Royale – fokker: Haras de Ligny te B-6220 Fleurus), in de proef over 1.50, zijnde een 4e plaats en goed voor de ronde som van 6.570 €!

Als apotheose van het weekend kon de LONGINES FEI WORD CUP JUMPING over 1m60 tellen, waar BACARA D’ARCHONFOSSE (E.O.) (Asca Z/Kannan – fokker: F. Decroly te B-1480 Tubize) en Cassio Rivetti (BRA) niet minder dan de tweede trap van het podium inpalmden dankzij hun magnifieke dubbel nul. Ook de 11e en de 14e plaatsen gingen niet onopgemerkt voorbij dankzij respectievelijk DAVIDOFF DE LASSUS (Ugano Sitte/Ksar Sitte – fokker: E. Payelle te B-7602 Bury) en VENUE D’FEES DES HAZALLES (E.O.), in deze zelfde proef.

In de Verenigde Arabische Emiraten haalden BALI DE L’HERIBUS (E.O.) (Vigo d’Arsouilles/Fidji du Fleury – fokker: Heribus Farm te B-7080 Noirchain) en Ahmed El Naggar (EGY) de Top 10 van de Grote Prijs CSI3* van Sharjah, met slechts een tijdsfoutje.

Terug naar Europa waar er alweer moois te beleven viel. We noteerden enkele nieuwe klasseringen op CSI* Oliva (ESP), waaronder de 3e plaats van GUESTLIST XOXO (Cicero Z/Eros Platière – fokker: M. Evans te GB-N1 SEN Londen) met Anna Wilks (GBR) in de proef over 1.40, alsook de 5e plaatsen van ETOILLE (Corlensky G/Pavarotti Van de Helle – fokker: M. en L. Berens te B-4780 Recht) en van EL VITORIOSO D’ECAUSSINNES (HH Radco/Kashmir van Schuttershof – fokker: Ecuries d’Ecaussinnes te B-7190 Ecaussinnes) over respectievelijk 1.35m en 1.40m.

Dit kleurrijk weekend liet ons hoe dan ook toe de grijze en kille winter even te vergeten! (ML)