World Cup Final 2019: Opdracht volbracht voor onze 4 SBS-musketiers in Göteborg

International 08/04/2019
DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver in B-9180 Moerbeke-Waas) met Niels Bruynseels (foto (c) Hippofoto)
DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver in B-9180 Moerbeke-Waas) met Niels Bruynseels (foto (c) Hippofoto)

Vier van onze vertegenwoordigers  (een historische première voor het SBS), profileerden zich sterk vanaf de eerste manche van de Wereldbekerfinale. Dit liet toe aan hun ruiter of amazone om in een vroeg stadium goede sier te maken en – voor drie van hen – (CASANOVA DE L’HERSE, DELUX VAN T&L en ALL-IN) om van bij het begin op de voorgrond te treden. 

Het reglement laat toe dat de ruiters over twee paarden mogen beschikken. Aldus geschiedde voor Peder Fredricson (SWE) en onze landgenoot François Mathy Jr, die beiden kozen voor hun tweede paard om de wedstrijd af te werken. De Amerikaanse Eve Jobs daarentegen, sprong de finale uit met haar trouwe VENUE D’FEES DES HAZALLES (E.O.) (President/Alcatraz – fokker: D. Lamette te B-6940 Barvaux-sur-Ourthe), terwijl Niels Bruyseels (BEL), alles op alles zette tot het einde met DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman en L. Van der Vijver te B-9180 Moerbeke-Waas), met als resultaat een zeer verdienstelijke vijfde plaats in het afsluitend klassement.

Steve Guerdat, de Zwitserse Olympische kampioen, eerder winnaar van twee Wereldbekerfinales, ging koelbloedig te werk en zijn dubbel nul zorgde ervoor dat hij het selecte gezelschap kon vervoegen van de drievoudige winnaars van de World Cup (waaronder R. Pessoa, L. Beerbaum en H. Simon).

Nogmaals onze hartelijke gelukwensen voor onze briljante ambassadeurs!

De resultaten: click hier