Wacht niet langer en schrijf uw fokproducten 2022 in!

Elevage 15/06/2022

Elke paardachtige dient in het bezit te zijn van een identificatiedocument, een paspoort dus. Uw veulen een paspoort toekennen betekent meteen een valorisatie van zijn afstamming, een zekerheid met betrekking tot zijn identiteit, een beperking van fraude en diefstal, het verzekeren van zijn tracering en de opvolging van de gezondheidsvoorschriften. En vooral … het in orde zijn met de geldende regelgeving. Rekening houdend met de nodige tijd die de uitgave van dit paspoort met zich meebrengt – meer bepaald vanaf de aangifte van de geboorte tot de ontvangst van het paspoort door de fokker – heeft u er alle belang bij deze aangifte zo snel mogelijk door te voeren!  

Het is ook belangrijk rekening te houden met het feit dat, zolang het inschrijvingsgeld niet geregeld werd, de DNA-analyse voor het identificatiedossier niet besteld wordt bij het laboratorium Arsia. Het paspoort van het veulen wordt niet afgeleverd zolang de afstammingscontrole via DNA niet beschikbaar is.

Tal van administratieve complicaties worden u dus bespaard indien u de geboorte van uw veulen zo snel mogelijk overmaakt. Bij voorkeur terwijl het veulen bij de merrie verblijft, dus voor het spenen!

Nog iets …. misschien wenst u uw veulen te behouden voor de voedselketen. Indien dit het geval is, dient u over te gaan tot de geboorteaangifte binnen de 12 maanden na de geboorte. Zo niet zal het veulen per definitie uitgesloten worden uit de voedselketen (schikking voorzien door FAVV).

Tenslotte zal de registratie van uw veulens u toelaten de kosten voor deelname aan de fokkerijwedstrijden van Soignies, Libramont, Ghlin …. terug te vorderen.

Een laatste advies: gebruik de SBS-hybride dekkingskaart – afgeleverd door het SBS. Ze beschermt zowel de fokker als de hengstenhouder en maakt de procedure stukken eenvoudiger. U geniet bovendien van een korting van 10 euro exclusief BTW op uw inschrijvingsgeld.

Afspraak dus op www.sirecloud.be of https://www.sbsnet.be/nl/ 

Net zoals dit het geval is voor honderden andere fokkers, wordt uw dossier gelanceerd in enkele klikken!