Verkoop Fences AHECS – Ghlin: de catalogus staat online!

Elevage 17/10/2022

Op 8 en 9 oktober 2022, waren de medewerkers van Fences aanwezig in Ghlin om er de fokkerijwedstrijd van AHECS bij te wonen. De bedoeling daarvan was het organiseren van een online verkoop. Ze selecteerden dus meerdere jonge en veelbelovende talenten, na overleg met elke eigenaar die zijn fokproduct ‘onder de hamer’ wou laten brengen.

U kan de online-catalogus ontdekken op https://www.fencesweb.com. Hij omvat een vijftiental van de beste 2- en -3-jarigen en een veulen. 8 van hen hebben een SBS-papier!

Bij de 2- jarigen: OH MY GOD DE LA FOLIE (Ogano Sitte x Vigo d’Arsouilles), donkerbruin en gefokt bij dierenarts François Dorange in Orsinval (Hauts-de-France), alsook OLMETEC DE BUENO (Jobolensky Sitte x Corporal VDL), 5e van het Kampioenschap van Wallonië vrij springen 2- jarigen, en eigendom van Merryl Soyeur en Benjamin Charpentier.

Bij de 3- jarigen: NEWTON DU RONCHY (Jobolensky Sitte x Baloubet du Rouet), 3e van  het Kampioenschap van Walloniê 3- jarigen en gefokt bij Joseph Eichenlaub 5361 Mohiville; NO MERCY SITTE (Quabri de l’Isle x Baltik Sitte), 4e in ditzelfde kampioenschap, een donkerbruine gefokt bij Daniël Boudrenghien 7904 Pipaix; NALA DE L’EPINETTE (Jobolensky Sitte x Calvaro), 9e en een bruine merrie van Jean-Marc Velghe 7911 Hacquegnies; NIRVANA DU TIT’HORSE (Hoegie van ’t Bergske x Fétiche du Pas), gefokt bij Thierry Druez 7120 Croix-Léz-Rouveroy en NOUGATTI D’ALPHI (Dayton Sitte x Ogano Sitte), eigendom van Philippe Evrard en Anne-Laurence Grevisse 6900 Marche-en-Famenne.

Het geselecteerde veulen is QUICK STAR DU GRAND FAYT (Eternity du Seigneur x Zilverstar T), een donkerbruin merrieveulen gefokt bij Alexandre Raboux en Daniël Constantinides.

De verkoop start op zondag 23 oktober om 18 uur en wordt afgesloten op maandag 24 oktober vanaf 19u30. Er wordt dus een lot geveild om de drie minuten.

Alle info op https://www.fencesweb.com/service.html?!=122