Van Nationaal tot Nationaal ...

National 24/02/2021
GEORGE ALEXANDER (Nonstop x Ohio van de Padenborre) en Stefano Sacchi in september 2020 (DR)
GEORGE ALEXANDER (Nonstop x Ohio van de Padenborre) en Stefano Sacchi in september 2020 (DR)

Ze zijn talrijk, de Belgische sportpaarden die evolueren op de nationale wedstrijden in Europa en in de USA. Elke week opnieuw laten ze ons toe uitstekende resultaten te noteren. Het vorig weekend was alweer rijk een prestaties op zeer goed niveau. Best wel vergelijkbaar met de internationale proeven!

Op de jumping A3* van Buscate (ITA), klasseert GEORGE ALEXANDER (Nonstop x Ohio van de Padenborre) zich 2e over 1m35 en wordt daarna 6e in de GP 1m40. CARAT DE STE HERMELLE (Cardento x Atilas d’Autan), geboren bij Marie-Thérèse Dumont in Courcelles, tekent voor een 6e plaats na de barrage over 1m35. CHUPA CHUP (Kashmir van Schuttershof x Chin Chin), eigendom van Ann Geens in Wortel, zegeviert in de twee fazen over 1m30.

Op de jumping A5* van Caselle di Sommacampagna (ITA), was er de 2e plaats in de GP1m45 van EVITASON VAN ’T PARADIJS (Figo de Muze x Quick Lauro Z), gefokt bij Johan Rooms in Belsele. FELIN-D.B. (Gitano x Clinton) klasseert zich 4e over 1m35. 

In Manerbio (ITA), werd eveneens een A5* jumping verreden. Hier sprong de SBS HERALDIK SITTE (Ugano Sitte x Ogano Sitte) zich in de kijker met een 5e plaats over 1m40 . (fokker: Daniël Boudrenghien in Pipaix.

Nog in Italië, meer bepaald in Tortona, wint CORYNA DU FAYT (Cliff x Coriano), gefokt bij Christian Bourguignon in Faimes, de proef tegen de tijd 1m35. Goed voor het label Recommandée Obstacle individueel (R.O.+), gezien dit haar tweede zege is over 1m30. Van labels gesproken … in Duitsland bevestigt HAPPY GIRL R.O.+ (Farfelu de Muze x Darco) haar recent label met een 4e plaats over 1m35 op de jumping van Goch (GER).

We doen een ander continent aan met de 7e week van de Winter Spectacular van Ocala (USA), waar DELIGHT M-G C DE LEUZE (Armitage x For Pleasure) zegeviert over 1m35 en de 2e plaats pakt over 1m40 (fokker: Marie-Guy Chanoine in Grandmetz). De WEF in Wellington (USA) wordt eveneens verder afgewerkt met de 6e week, waar DON’T TOUCH DU BOIS PINCHET E.O. (Kashmir van Schuttershof x Orame), gefokt bij Vincent Vanderlin in Surice, 6e wordt over 1m40. Een fokproduct van Xavier Hanneton in Biercée, EVERTON DE VILLEE (Arko III x Ogano Sitte) wordt er 3e over 1m35. Bij de 6- jarigen klasseert J-CALL ME BALOUBET (Baloubet du Rouet x Cassini I) zich twee maal.

In dressuur op CDN 133 in Grote Brogel (BEL), klasseert GLENDALE VAN DE KEMPENHOEVE (Lissaro x Florencio), geboren bij Marc Dries in Olmen, zich 6e op 15 starters in de Prix St-Georges. Een ander fokproduct van deze fokker, meer bepaald GOLDDREAM VD KEMPENHOEVE (Jazz x Quaterback) wordt 6e in de Intermédiaire I. DANTE DL (Upgrade x Argentinus), geboren bij Daniël Loesberg in Ranst, sluit de Grand Prix af met een 8e plaats.

 C.R.