The Summer Breeding Show : Groot succes voor deze editie van 2019 !

Elevage 29/07/2019
(foto archives)
(foto archives)

Ze waren met 150 dit jaar! De blik gericht op de toekomst en boordevol talent kwamen ze aan de start van de fokkerijwedstrijd in het kader van de Landbouwbeurs van Libramont. Van 20 dagen jong veulen tot beloftevolle 3- jarige, allen waren ze tuk op het tonen van hun potentieel, van model over gangen tot springen in vrijheid voor de “oudsten” onder hen.

De kwaliteit van de fokproducten van deze editie 2019 verbaasde onze Franse en Belgische juryleden. Dit resulteerde dan ook dit weekend in scores rond de 70 à 80 %.

We gaan sterk van  start aan ponyzijde, met LATVALA DE SARTY (Paddy de France/Cordo H – fokker: J.-C. Dilbeck et J. Copper), die ging voor de zege in de categorie hengst- en merrieveulens geboren in 2017. Bij deze geboren in 2016 was ook een podiumplaats voorzien voor de SBS KIVALA D’ABZER (Joly’s Goldfever/Melvin Candy – fokker: V. Danze) die eindigt op de 3e plaats. Tenslotte bij de veulens, was het de jonge NALU VAN DUYVERSPUTTEN (Nadal Hero & D.B./Illy Van Duyversputten – fokker: L. Blindeman), die overtuigend 2e werd.

De proeven op zaterdag waren de SBS- paarden gunstig gezind. Bij de 2- jarigen kregen we een ex-aequo voor de 4e plaats met 81 % voor LANTURANO DE LA FORGE (Canturano/Nonstop – fokker: V. Preser) en LANDRO BOY DE MYLA (Sandro Boy/Collini – fokker: S. Meurisse). De 3- jarigen deden niet onder en gingen voor de 2e, 3e, 4e en 5e plaatsen van de proef in de namiddag. In volgorde geeft dit KALISTA SAVENIERE (Canturo/Clinton – fokker: J. Gallet), KATALEYA DE VALMONT (Dieu Merci van T&L/Paloubet du Château – Fokker V. Dumont), KOUD’CŒUR DE VIRTON (Silver Deux de Virton/Landor S – fokker: F. Hanus) en KAPITOLE DU HAUT DU ROY (R.O.) (Flex du Haut du Roy/Royal Bravour – fokker: C. Mayerus).

Er werd in schoonheid geëindigd met vooreerst de mannelijke en vrouwelijke jaarlingen in de voormiddag en de dit jaar geboren veulens in de namiddag. Dit alles zorgde voor een mooie oogst aan zeges en klasseringen. Inderdaad MILLÉSIME DU FORBOT (Greco Sitte/Wapiti van het Vitseroel – fokker: Poney Club du Forbot en MEMORY DU CHÉRI VIVIER (Sensation/Di Versace – fokker: D. Goosse) openden de reeks met een 2e en 3e respectievelijke plaats bij de mannelijke jaarlingen. De vrouwelijke jaarlingen tekenden ook voor mooie klasseringen, met 4 op kop en 2 ex-aequo : MERVEILLE DE GOLDY (Hamilton du Châpitre/Eros Platière – fokker: F.Testa) en MILWAUKEE DE GG (Ilias van ’t Vlasmeer/T’is Voltaire – fokkers: B. & P. Goosse) op de 1e plaats met 81.25 %, gevolgd door MISSTIC DU BOIS DU PRINCE-FR (Hocus Pocus de Messitert/Figaro de Baugy – fokker:J.Bon) en MEA CULPA BIOLLEY (Fifty Shades of Biolley/Converter – fokker: Biolley Horses) met 80 %.

Schitterende resultaten ook bij de hengstveulens, gezien NOVACK DE VIRTON (Pegase van ’t Ruytershof/Anakin van Schuttershof – fokker: F.Hanus), zich de 2e plaats toe eigende bij de oudste veulens en bij de jongste veulens is het de benjamin van de proeven NO TOUCH 26 DU HARDRET (Untouchable 27/Joutabe de Prat – fokker: V. Dehombreux) die winnaar werd en de jury imponeerde met zijn gangenwerk en wel op de prille leeftijd van nauwelijks 20 dagen. NAVY DE LA SAVENIÈRE (Ice Man du Houssoit/Muscaris d’Ariel – fokker: G. Gallet) eigende zich de 3e plaats toe, gevolgd door NETSKY VAN DUYVERSPUTTEN (Parfait van het Schaeck/Inshallah de Muze – fokker: L. Blindeman) op de 4e plaats. Groepsfoto eveneens bij de merrieveulens, met 3 op het podium bij de oudere veulens: NO WAY DE LONGCHAMPS (Gangster de Longchamps/Verdi – fokker: Rigo-Burtin) op de 1e plaats, gevolgd door NIRABELLE DU PETIT GEER (Taloubet/Damiro B – fokker: S.Médart) en tenslotte NYMPHE DU VAL D’HEURE (Greco Sitte/Trento B – fokker: P. Tillière) op de 3e plaats. De jonge veulens spiegelden zich aan de oudere en deden zichzelf de 1e, 2e en 3e plaatsen van het podium cadeau: NOLWEN (Jewel’s Fee de Septon/Playboy – fokker: B. Haufroid) opende de reeks, gevolgd door NICE MOON SAVENIÈRE (Ice Man du Houssoit/Clinton – fokker: J. Gallet) et door NEFERTITI DE HURTEBISE (Urano de la Cour du Bois/SunLight van de Zuuthoeve – fokker: S. Siraux) als 3e. Om dit weekend in schoonheid af te sluiten is het ook nog eens de jonge NOLWEN die de titel van Veulenkampioene opstreek van de editie 2019 van de Summer Breeding Show!

Een mooi weekend dus voor de fokkers en voor Studbook SBS, ondanks de grillen van het weer!
Volgende afspraak voor de fokkerij in Gesves op  17 en 18 augustus. (ML)

Volledige resultaten hier