REVEUR DE HURTEBISE neemt officieel afscheid op CSIO La Baule

International 15/05/2019
REVEUR DE HURTEBISE (Kashmir van Schuttershof/Capricieux des Six Censes - fokker: S. Siraux te B-7060 Soignies) en Kevin Staut (foto (c) Hippofot)
REVEUR DE HURTEBISE (Kashmir van Schuttershof/Capricieux des Six Censes - fokker: S. Siraux te B-7060 Soignies) en Kevin Staut (foto (c) Hippofot)

De afscheidsceremonie gaat door op zaterdag 18 mei om 15u30

De laatste dagen van de lente 2001 zag hij het daglicht en zette hij zijn eerste stappen op Henegouwse grond bij Séverine Siraux, alvorens het vliegtuig te nemen richting de stallen van Malin Baryard-Johnsson, bij wie hij zich de ‘kampioenwetenschap’ eigen maakte. Hij kon natuurlijk bogen op zijn prestigieuze SBS-afstamming. Het is ondertussen onnodig zijn vader KASHMIR VAN SCHUTTERSHOF voor te stellen. Noch zijn moederlijn waarin CAPRICIEUX DES SIX CENSES, een zeer populaire vererver in Henegouwen, de boventoon voert. Ergens dus heeft hij het van geen vreemden ! In april 2012, aan de vooravond van zijn elfde verjaardag, stak REVEUR DE HURTEBISE de Franse grens over richting Normandië. Hij pikte zijn stal in op de beroemde Haras de Coudrettes, waar hij kennis maakte met Kevin Staut, geroepen om zijn vaste ruiter te worden. En de kampioen werd een ster. In zijn eentje of als onderdeel van het Franse team.

Zijn palmares werd een ononderbroken reeks van zeges, de ene al prestigieuzer dan de andere, sinds zijn eerste plaats in de Global Champions Tour van Monaco 2012. In de loop der jaren zagen de jumpingmetropolen zoals Gijon, Rotterdam, Londen, Bordeaux, Knokke, La Baule of ook nog Göteborg, de zoon van Kashmir aangekleed worden met de overwinningsdeken. Van dit uitzonderlijke palmares, weerhouden we vooral zijn actieve deelname aan de zilveren medaille van de Franse ploeg op de Wereldruiterspelen van Caen, aan de gouden medailles op het Europees Kampioenschap in Aken 2015, en aan het Olympisch goud van Rio de Janeiro in 2016, zonder natuurlijk zijn individuele zege in de finale Grote Prijs IJRC van Genève in december 2017 te vergeten.

Maar REVEUR DE HURTEBISE is al evenzeer een sterke persoonlijkheid die in 2018 overduidelijk liet blijken aan zijn omgeving ,dat het tijdstip aangebroken was om hem een gouden en welverdiend pensioen te gunnen. Hij verliet daarna progressief de schijnwerpers. REVEUR DE HURTEBISE zal dus nogmaals aantreden op het terrein van zijn succes in La Baule en wel op zaterdag 18 mei voor een afscheidsceremonie tijdens het CSIO, op het terrein waar hij zoveel van zichzelf gegeven heeft. Trots en emotie staan alvast op het programma. (CA)