Prachtweekend voor de SBS-paarden in Genève!

International 12/12/2022
McLainWard (US) en HH AZUR GARDEN’S HORSES E.O. (Thunder van de Zuuthoeve x Sir Lui) zegevieren in de GP Rolex 2022 op CSI5* Genève (foto: Dirk Caremans)
McLainWard (US) en HH AZUR GARDEN’S HORSES E.O. (Thunder van de Zuuthoeve x Sir Lui) zegevieren in de GP Rolex 2022 op CSI5* Genève (foto: Dirk Caremans)

We blikken terug op een mooi weekend voor de Belgische sportpaarden op CSI5* Genève in Zwitserland: zeven SBS’ers maakten er deel uit van de Top10 in verschillende proeven!

Op zondag spant McLain Ward (USA) de kroon met een zege in de Grand Prix Rolex 1m60 met HH AZUR GARDEN’S HORSES E.O. (Thunder van de Zuuthoeve x Sir Lui), een Elite Springen-merrie geboren in 2006 bij Nathalie Beaufort 8310 Assebroek. Op de social media steekt de dubbel Olympisch kampioen voor het team zijn dankbaarheid niet onder stoelen of banken: ‘De adrenaline gierde nog door mijn lichaam deze morgen, zo sterk dat ik last had van slapeloosheid, maar ik kan dit perfect kanaliseren. Wat een ongelooflijk moment hadden wij in Genève. En wel dankzij een merrie die écht uit de band springt!’.

Daags voordien klasseerden drie SBS-paarden zich in de barrage 1m60. Een fokproduct van Clémence Baudoux te 1430 Rebecq, bij name HUNGER GAMES DU CHAMP DU BOIS (Elvis Ter Putte x Mytens xx), wordt mooi 7e, DUBAÏ DU BOIS PINCHET E.O. (Kashmir van Schuttershof x Andiamo), gefokt bij Vincent Vanderlin 5600 Surice, 10e . GAMIN VAN ’T NAASTVELDHOF (Chacco Chacco x Toulon), pakt de 2e plaats. Ons Studbook had de nodige flair om voor de affiche van de International Selection Show 2023 te kiezen voor hem, deze SBS-winnaar van de GP CSIO5* van Dublin 2022! Zijn fokker, Patrick Trienpont 9160 Lokeren, vertelde ons hoe hij ertoe kwam GAMIN te fokken: ‘Bij een fokkerijwedstrijd wonnen we een korting voor een dekking van Chacco Chacco. We hebben twee merries en mijn echtgenote was van mening dat geen van beiden paste bij deze hengst. We kozen dan voor de merrie van onze dochter, Feria van ’t Schrijberg, die Toulon als vader heeft. Ik liep wedstrijden met haar, o.a. op Jumping van Mechelen. De merrie sprong uitstekend’.

Het bloed van Toulon was opnieuw aan zet bij een zege het voorbije weekend in Genève. Bij name deze van Olivier Perreau (FR) en DOLCE DECEUNINCK E.O. (Toulon x Cartier Van de Heffinck) in de proef Table C Speed & Handiness 1.45. Deze Elite Springen-merrie werd geboren in 2009 bij Geert Schoutteet 8211 Aartrijke. De Zwitser Mehdi Roessli volgt haar op de 4e plaats met een product van Jules Van Eesbeeck 7880 Flobecq: EDEN VAN POTTELBERG E.O. (Ugano Sitte x Kashmir van Schuttershof).

We sluiten af met het duo Mélanie Cloarec (FR) en FAIS TOI BELLE DU SEIGNEUR PLEVILLE E.O. (Baltik Sitte x Heartbreaker), die 7e wordt tegen de tijd over 1m40. De Franse amazone zegevierde dit jaar op CSI3* Verbier met deze Elite Springen-merrie gefokt bij Marc Vanlangendonck 7387 Angreau. Wat een jaar dat uitblonk in Grote Prijzen voor de SBS-paarden!

 C.R.