Onze vertegenwoordigers blijven ervoor gaan, gezondheidsrisico’s indachtig

International 20/10/2020
Thierry Rozier kondigde aan dat zijn ongelooflijke Venezia d’Ecaussinnes aan haar  laatste deelname toe was, en wel op de Hubside Jumping (T. Van Halle)
Thierry Rozier kondigde aan dat zijn ongelooflijke Venezia d’Ecaussinnes aan haar  laatste deelname toe was, en wel op de Hubside Jumping (T. Van Halle)

Of ze nu kwamen uit het Noorden of het Zuiden, de SBS-paarden schitterden dit weekend in meerdere CSI in Europa of op het Amerikaans continent.

Op CSI2* San Giovanni di Marignano (Italië), bevestigt FLINTON (Clinton x Heartbreaker) meer en meer als een vaste waarde van de Italiaanse ploeg. Deze KWPN-hengst, gekeurd bij het SBS, werd mooi 3e over 1m40 en uiteindelijk 10e in de Grand Prix over 1m45. ACOUSTIK SOLO DU BALOUBET (Baloubet du Rouet x Ksar Sitte) gaat hem vooraf op de 9e plaats.

Nog in Italië maar op nationaal niveau, op de A2* jumping van Pontedera, pakt ENERGIE DE LA HART (Kashmir van Schuttershof x NonStop), geboren bij Christian Maus in Arlon, de 2e plaats in de GP 1m40. Een ander fokproduct van Elevage de la Hart, UNPULSION DE LA HART (Kashmir van Schuttershof x Nonstop) tekent voor de 4e plaats over 1m30 op CSIU25YR Chevenez in Zwitserland.

Nog anders SBS’ers vallen op in Spanje op CSI2* Oliva-Valencia. Een fokproduct van Marc Vanlangendonck, ARSOUILLE DU SEIGNEUR (Schilling x Chelanno Z) wordt 15e in de GP (1m45). HILTON DES HAUTS DROITS (Nabab de Rêve x Leonardo I), gefokt bij Sébastien Devos in Tarcienne pakt de 5e plaats over 1m30. EXSULTATE DES HAYETTES (Mozart des Hayettes x Libero H) eindigt als 9e over 1m40 (fokker: Kathleen Atlas in Falaën). GOTCHA (Full Monty x Corland), een 8- jarige ruin van Willy Matton uit Oosterzele, wordt 6e in de GP 1m40.

Op CSI3* Vilamoura in Portugal mocht het duo Grégory Wathelet en FAUT-IL DES 7 VALLONS (Comme Il Faut x Double Espoir – fokker: Bernard Dandrifosse te Durbuy), zich 11e opstellen over 1m45. Een SBS van Philippe Le Jeune in Alveringem, GOTHAM CITY P.L. (Filou de Muze x Final Shot) wordt 7e in de Accumulator 1m30. FLAVIE VAN DE HELLE (Carlow Van de Helle x Carvallo BB), gefokt bij fokkerij Van de Helle in Putte-Peulis wordt 2e over 1m40. ETOILLE (Corlensky G x Pavarotti Van de Helle), gefokt bij Marcel en Reni Berens te Recht, pakt de 4e plaats over 1m35.

Twee SBS-paarden uit het Noorden van België illustreren zich eveneens in Mexico, op CSI3* Coapexpan. ELTON M.L. (Castelino Van de Helle x Paladin des Ifs), geboren bij Luc Moerenhout in Grimbergen, springt zich naar de 4e plaats over 1m50. GELICE DE FREMIS  (Zirocco Blue x Ogano Sitte) mocht zich 8e opstellen over 1m40 (fokker: Xavier Monnier in Kluisbergen). Op CSI3* Tryon (USA), wordt CHIC HIN D’HYRENCOURT (Taran de la Pomme x Elanville), geboren bij André Henry in Paifve, 13e in de GP 1m50.

‘Bedankt Venezia’

We eindigen dit relaas op CSI4* Grimaud, waar CALLISTO DES BIEFFES (Griseldi x Wiensender), geboren in Frankrijk bij Marc Bridoux in Haute Cloque (62) 8e wordt in de GP over 1m30. VENEZIA D’ECAUSSINNES (Kashmir van Schuttershof x Lys de Darmen) eindigt er 10e in de GP 1m55. Op de leeftijd van 15 jaar geniet deze SBS-merrie voortaan van een welverdiend pensioen. Haar ruiter Thierry Rozier kondigde aan dat haar deelname aan de Hubside jumping haar laatste zou zijn: ‘Dankzij Venezia kreeg ik toegang tot het hoogste niveau binnen een korte tijdspanne. Ze gaf me alles gedurende al die jaren en het is uit respect voor haar,dat haar eigenaar en ikzelf besloten haar sportieve carrière stop te zetten. Ze verdient een pensioen in optima forma om ons mooie veulens te schenken! Bedankt Venezia …’.

Nog even in Grimaud voor de 10e plaats in een barrage over 1m45 van DALILA DE LA POMME (Taran de la Pomme x Diamant de Semilly). Ook de prille start van GULLIVER DU ST-CHENE (Cornet Obolensky x Rexar du Houssoit), geboren bij Jean-Christophe Seny in Sambreville viel op in St-Tropez. Gulliver, voortaan actief voor de Bahama’s onder de jonge amazone Anna Camille Vlasov, bereidt hem voor op de Panamerikaanse Spelen van 2023. U leest een portret van de combinatie in onze komende editie van ‘Het Belgisch Sportpaard’.

 C.R.

Meer info op https://www.sbsnet.be/fr/rechercher-un-cheval