Libramont 2022 : de resultaten staan online !

Elevage 01/08/2022
QUERCY VAN HET NEDERVELD (Christian’s Chacco x Bufero van het Panishof), élevé par Carl Toppet-Hoegars à Vliermaalroot (Photo Evénement)
QUERCY VAN HET NEDERVELD (Christian’s Chacco x Bufero van het Panishof), élevé par Carl Toppet-Hoegars à Vliermaalroot (Photo Evénement)

204 paarden traden aan voor de jury van het Studbook SBS van 29 tot 31 juli 2022 in Libramont. Dit in het kader van de Summer Breeding Show. Het aantal inschrijvingen was een record en onze fokkers zakten af uit Wallonië, Vlaanderen en Noord-Frankrijk.

De sportpony’s

Iedere categorie zag de zege van 4 sportpony’s op deze eerste dag. Bij de pony’s geboren in 2021 was het LUNA (NFP – Borgerhof’s Orion x Kantje’s Carter) die de zege pakte, voorgesteld door Laurence Guillaume 6680 Bertrix. De Connemara OBSCURO KNIGHT D’ALAM (Fan Wizard Shaday), voorgesteld door Vincent Rossignon 6940 Petithan, zegevierde bij de pony’s geboren in 2020. Bij de 3- jarigen is het NEVER DE CALASCIBETTA (SBSP – Gold des Egyptes x Ebbw Marshall) die eerste wordt, voorgesteld door Kelly Thomas 7380 Baisieux. Op naar de veulens waar alweer een SBS-fokproduct aan de winnende hand was: QUEL FILOU VAN HET NEDERVELD (Scampolo x Marnehoeve’s Everest), gefokt bij Carl Toppet-Hoegars 3721 Vliermaalroot.

De 2- en -3-jarigen in vrijheid

Op zaterdag werd de piste ingepalmd door de 2- en -3-jarigen. Dit met een verschillende evaluatie voor de paarden gefokt in de springrichting (vrij springen) en in de dressuurrichting. Bij de 2- jarigen springen bevestigde CHARLESTON DU MONSAY Z (Cornado II x Ugano Sitte), voorgesteld door Frédéric en Nicolas Lorant uit Libramont-Chevigny. De Oldenburger van Francis Carlens in Remicourt, UNIVERSUM DE JADE (OLDBG – Uphill x Quaterback), wordt eerste in dressuur. Voor de 3- jarige paarden dressuur was NOIR DESIR DE LA LICORNE ongenaakbaar. Dit is een SBS gefokt bij Marie-Aline Helleputte in Bièvre. Richting springen zegevierde de SBS NICE MOON SAVENIERE (Ice Man du Houssoit x Clinton), geboren bij Jean Gallet in Libramont-Chevigny.

De jaarlingen en de veulens

Op zondagmorgen pakte een zoon van Toulon, de SBS PEANUTS VAN DUYVERSPUTTEN (mv. Quality Time), voorgesteld door Lieve Blindeman 9308 Hofstade, de 1e plaats bij de mannelijke jaarlingen. Bij de vrouwelijke jaarlingen was dat de SBS PASO DOBLE DU JADE (Floricello x Dante Weltino), gefokt bij Francis Carlens 4350 Remicourt. Deze jaarlingmerrie gefokt in de dressuurrichting pakt eveneens de titel Jaarlingkampioene 2022!

Twee veulens ex-aequo

Bij de mannelijke veulens 2022, krijgt onze wedstrijd voor de eerste maal te maken met twee ex-aequo op de eerste plaats: QUASALLO GV SAVENIERE (SBS – Mitchy de la Savenière x Casallo Z), voorgesteld door Jean Gallet uit Libramont-Chevigny en QUERCY VAN HET NEDERVELD (Christian’s Chacco x Bufero van het Panishof), gefokt bij Carl Toppet-Hoegars uit Vliermaalroot. Bij de merrieveulens 2022 zegeviert een andere nakomeling van Mitchy de la Savenière: QUEEN LAMI GV SAVENIERE, eveneens geboren bij Jean Gallet. De kampioenstitel werd toegekend aan QUASALLO GV SAVENIERE. Fokker Jean Gallet scoorde dus op alle fronten dit jaar in Libramont!

De laureaten verdeelden zich de premies van het SBS en ADECLUX, alsook de talrijke prijzen toegekend door onze sponsors: zadeldekken en halsters van Marpezia, dekens van het SBS, paardenvoeders van Hippoforme en Equifirst, colli van Brasserie des Tchèts en eveneens 18 dekkingen of halve dekkingen geschonken door onze hengstenhouders!

Complete resultaten op https://www.sbsnet.be/fr/Libramont-summer-breeding-show-3