Knallend jaareinde voor het SBS!

International 31/12/2018
DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver te B-9180 Moerbeke-Waas) gereden door Niels Bruynseels (BEL) (foto (c) Hippofoto)
DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver te B-9180 Moerbeke-Waas) gereden door Niels Bruynseels (BEL) (foto (c) Hippofoto)

Een vuurwerk aan zeges in Mechelen

Het minste wat we kunnen zeggen is dat Jumping Mechelen schitterend van start ging voor het SBS met reeds vanaf woensdag 26 december een zege in het Belgisch Kampioenschap indoor voor BACARDI LES HAUTS (Rexar du Houssoit/Cavalier – fokker: P. Himpe te B-9600 Ronse), onder het zadel van Dominique Hendrickx en een andere in het CSIJ-YR over 1.40m voor CACACHA VAN HET SCHAECK (Bamako de Muze/Quidam de Revel – fokker: P. De Winter te B-9120 Haasdonk) met Max Sebrechts.

Aan welk bijkomend goed nieuws mochten we ons nog verwachten?

Konden we bijvoorbeeld bedenken dat vanaf daags erna, niet minder dan drie vertegenwoordigers van het SBS de Top10 gingen bereiken van het vrijspringen voor 2- jarigen en dat ons Studbook eveneens twee zeges ging kunnen toejuichen, tellende voor het CSI*****, waaronder de Masters?

Bravo dus voor de drie jeudige springers, zijnde KAILYN VAN DE RYST (Ducati van Schuttershof/Orly vd Ryst – fokker: L. Vermoesen te B-9550 Herzele), 3e in het vrijspringen met 87.6 %, KIDOKI D’ECAUSSINNES (Diamant de Semilly/Pitcher S – fokkers: B. Mauroy & C. Ameeuw te B-7387 Roisin), 6e met 85 % en KILIMANDJARO D’EEL (Peppermill/Baltik Sitte – fokker: L. Vandekerckhove te B-7950 Ladeuze), 9e met 84.2 %. En natuurlijk ook bravo voor hun oudere collega’s EDISON VAN SCHUTTERSHOF (Darco/Tenor Manciais – fokker: K. Van Impe te B-9550 Herzele), 8 jaar en winnaar van de proef over 1.40m met Gilles Thomas (BEL) en aan DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver te B-9180 Moerbeke-Waas), 9 jaar en winnaar van de Masters onder het zadel van Niels Bruyseels (BEL).

Waarom stoppen als het zo lekker loopt? Op 28 december was het de beurt aan EVITA VAN ’T ZOGGEHOF (E.O.) (Figo de Muze/Rubens du Ri d’Asse – fokker: H. Jacobs te B-9100 Nieuwerkerken – Waas), eveneens een 8- jarige, en Lorenzo De Luca (ITA), om zich de grootste proef van de dag over 1.50m toe te eigenen. En hoe! Wat de ponymerrie BODYSSEE DES AVELINES (E.O.) (Radco d’Houtveld/Randel Z – fokker: H. Etienne te B-1495 Marbais) betreft, nadat ze Alexander Housen (BEL) gedurende meerdere seizoenen gelukkig maakte, is ze nu actief met een andere jonge ruiter: de Brit Red Morgan, die ze een zege schonk in de proef over 1.30/35m in het CSIP van 28 december en een tweede plaats in de Grand Prix over 1.35m van zondag, de ene zowel als de andere tellende voor de FEI Ponies Trophy, waar de combinatie schitterend 2e werd.

29 december tenslotte. De zeges volstonden niet voor de SBS-paarden want ze schonken ons niet minder dan een schitterende dubbel nul dankzij CHEINDIRA (E.O.) (Chagall vd Burggrave/Darco – fokker: J. Saerens te B-9280 Lebbeke), onder het zadel van Lorenzo De Luca (ITA) en BACARDI LES HAUTS (Rexar du Houssoit/Cavalier – fokker: P. Himpe te B-9600 Ronse), gereden door Dominique Hendrickx (BEL), die de twee eerste plaatsen wegkaapten in een Barema A op tijd over 1.45m.

Daarbij horen natuurlijk tal van klasseringen, foutloze omlopen en opmerkelijke prestaties die het jaar 2018 in absolute schoonheid afsluiten en een start van 2019 inluiden die we maar al te graag van commentaar zullen voorzien. (CA)