Klassieke Cyclus Jonge Paarden: we zijn vertrokken voor de editie 2019!

National 08/04/2019
(foto (c) FEI)
(foto (c) FEI)

Vorig weekend in Meerdonk was het de aftrap van de editie 2019 van de Klassieke Cyclus Jonge Paarden. Meer dan duizend 4, 5, 6- en 7-jarigen trokken richting Oost-Vlaanderen voor deze eerste manche van een Cyclus die er negen zal omvatten tegen 21 juli e.k.

De vertegenwoordigers van het SBS kweten zich bijzonder handig van hun taak tijdens deze eerste confrontatie: bij de 4- jarigen waren ze met 35, waaronder 5 SBS-gekeurde hengsten, die foutloos bleven en de facto plaatsnamen bovenaan het klassement. Zelfde score ongeveer bij de 5- jarigen met een ‘correct’ voor 34 vertegenwoordigers van het SBS – waaronder 3 hengsten die bij ons studbook gekeurd werden voor de dekdienst. Het klopt natuurlijk dat voor meerdere paarden, deze terugkeer naar de pistes slechts een bevestiging is van hun talent, dat reeds uitgebreid aan bod kwam tijdens hun eerste seizoen in 2018.

Dit is het geval voor – o.a. – ILICE DE LA BRISERIE (Dayton Sitte/Appart – fokker: A. Dubis te B-7991 Baudour), 3e in de Cyclus 4- jarigen met 8 foutloze omlopen op 9 deelnames in 2018. Bij de 6- jarigen, weerhouden we de dubbel nul rondes van 8 paarden met SBS-papier, waarvan een eveneens goedgekeurd voor de dekdienst bij ons studbook. Bij de 7- jarigen tenslotte, noteren we nog eens een correcte dubbel nul voor een SBS-paard.

Natuurlijk is dit alles nog maar een begin. Sommige paarden starten nu hun seizoen, terwijl anderen later aan bod komen voor hun start in de Cyclus.

Volgende afspraak: van 18 tot 21 april in Basècles. (CA)

Voor alle resultaten: click hier