‘HET’ weekend van GODIVA Z (R.O.+)

International 28/01/2019
ANAYA DE STE-HERMELLE (E.O.) (Andiamo/Paladin des Ifs – fokker: Elevage de Ste-Hermelle – B-6181 Gouy-lez-Piéton) en Pedro Veniss (BRA) (foto (c) Hippofoto)
ANAYA DE STE-HERMELLE (E.O.) (Andiamo/Paladin des Ifs – fokker: Elevage de Ste-Hermelle – B-6181 Gouy-lez-Piéton) en Pedro Veniss (BRA) (foto (c) Hippofoto)

Het in herhaling vervallen

Dit weekend werd er opnieuw een dat vruchtbaar was voor het SBS, met een klein vijftigtal internationale klasseringen op het conto van haar vertegenwoordigers, Letterlijk in elke uithoek van de wereld.

Maar – opnieuw – waren er enkele prestaties die onze aandacht opeisten, zoals de drie zeges (jawel, DRIE zeges), van de 7- jarige GODIVA S (R.O.+) (Andiamo/Darco – fokker: A. Peffer te B-2200 Morkhoven), onder het zadel van Charlotte Philippe (BEL) op CSIYH Kronenberg (NED), of de 2e zege over 1.45m in twee weken op de Mediterranean Equestrian Tour voor ANAYA DE STE-HERMELLE (E.O.) (Andiamo/Paladin des Ifs – fokker: Elevage de Ste-Hermelle – B-6181 Gouy-lez-Piéton) met Pedro Veniss (BRA).

Een andere reeks die we hier graag aan toevoegen, zij het aan de overzijde van de Atlantische Oceaan, is wel het groepsoffensief van het SBS in de Grote Prijs van 134.000$ tijdens de 3e week van het WEF in Wellington (USA) met drie vertegenwoordigers in de klasseringen: CHIC HIN D’HYRENCOURT (Taran de la Pomme/Elanville – fokker: A. Henry te B-4452 Paifve) en Beezie Madden op de 3e plaats, DREAMER DES BERGERIES (Ugano Sitte/Oberon du Moulin – fokker: Ph. Jadot te B-6940 Grandhan), met Juan Pablo Betancourt op de 7e plaats en DON’T TOUCH DU BOIS PINCHET (E.O.) (Kashmir van Schuttershof/Orame – fokker: Elevage du Bois Pinchet te B-5600 Surice), onder het zadel van David Blake op de 12e plaats. We voegen hier graag aan toe dat de twee eersten tekenden voor een dubbel nul.

Natuurlijk weten we inmiddels dat de SBS paarden gegeerd en gewaardeerd zijn in Noord- en Zuid-Amerika, maar toch is het vrij zeldzaam dat drie van hen vooraan in het peloton staan van een van de belangrijkste proeven van het weekend. Maar dit is waarschijnlijk nog maar een begin … (CA)