Het SBS rolt de rode loper uit voor de veulens in Libramont!

Elevage 02/06/2022

Nieuw in 2022! Het SBS rolt de rode loper uit voor de veulens in Libramont... De grote officiële fokkerijwedstrijd van het Studbook SBS pakt dit jaar uit met een nieuw item: de allereerste Veulenbeurs. De deelname is volledig gratis!

Waarover gaat dit?

De Veulenbeurs is een publieke samenkomst van de merrie- en hengstenveulens van het jaar, niet gespeend (dus vergezeld van hun moeder), en verplicht ingeschreven bij hun geboorte bij het Studbook SBS. 

Waar?

In het kader van de Beurs van Libramont, meer bepaald in de grote graspiste gereserveerd voor het Studbook SBS.

Wanneer?

Op zondag 31 juli 2022 vanaf 8 uur (tot 12 uur)

Bijzondere voorwaarden :

Zoals hierboven vermeld, dienen de veulens bij hun geboorte verplicht geregistreerd te zijn bij het Studbook SBS (ten laatste 22 juli 2022, liefst via www.sbsnet.be)

De deelname is volledig gratis maar om de organisatie vlotter te laten verlopen is inschrijven verplicht.

De veulens worden aan het halster gehouden gedurende de volledige duur van de Veulenbeurs. Een onderdeel van het terrein, zal gedurende een beperkte tijd voorbehouden worden voor hun individuele voorstelling in vrijheid, maar steeds vergezeld van hun moeder. 

Er is geen enkele klassering voorzien.

Gecombineerde deelname aan de officiële wedstrijd voor merrie- en hengstenveulens is mogelijk (zondagnamiddag).

Identificatie: zoals de federale wetgeving voorziet inzake identificatie, dient een veulen geïdentificeerd te zijn ten laatste op de datum van zijn eerste verjaardag. De identificatie is dus niet verplicht om deel te nemen aan de Veulenbeurs. Wacht dus niet te lang …

 Afzonderlijke evaluatie: Springen of Dressuur

Nog een nieuwigheid dit jaar zijn de afzonderlijke klasseringen voor de richtingen springen en dressuur. Dit voor elke proef, op voorwaarde dat er voor elke discipline minimum acht deelnemers (per categorie) aantreden. Optie SP of DR vermelden bij de inschrijving!