‘Het Belgisch sportpaard’ binnenkort in uw brievenbus!

Elevage 27/10/2022

Na een schitterende sportieve start van het seizoen 2022 met opeenvolgende zeges voor onze SBS-vertegenwoordigers in de GP5* van La Baule, Knokke, Dublin, Oslo en 4* Verbier, gaan we in fokkerijmodus met het Kampioenschap van Wallonië voor Jonge Paarden in Ghlin. U zal de sfeer – bijna – kunnen proeven in ons magazine van november.

U kan er eveneens het verslag inkijken van onze keuringsronde in de USA, dit jaar aan de orde in september 2022, met ruim een honderdtal prestaties ter plaatse. We zakten ook af naar Normandië om deel te nemen aan de 1e editie van de ‘Normandy Horse Meet Up’ in Deauville. U maakt in deze editie tevens kennis met het ‘agro-sylvo-pastoralisme’, dat uitpakt met een terugkeer naar bomen, hagen en wilde planten in onze weides …

In dit nummer ontdekken de hengstenhouders dan ook het ge-update reglement van de hengstenkeuring 2023. Het event zal doorgaan van 24 tot 26 februari. Tenslotte gaan we andermaal richting onze fokkers – klein en groot – maar allemaal met evenveel passie voor hun vak. Hun doorzettingsvermogen en motivatie vormen immers de sleutel tot hun recente successen!