Hengstenkeuring 2023: hou de deadlines in de gaten!

Elevage 15/11/2022

Om deel te nemen aan onze International Selection Show 2023 – van 24 tot 26 februari 2023 in Gesves – dienen alle kandidaat-hengsten vooraf in het bezit te zijn van een gunstig advies van de Faculteiten Diergeneeskunde UGent of Luik. We adviseren u dan ook een afspraak te maken en dit niet langer uit te stellen. De wachttijden kunnen immers uitlopen en de dossiers dienen vervolledigd te worden voor 23 januari 2023 ten laatste, zijnde de datum van het afsluiten van de deelnames!

Voor de Universiteit van Luik en bijbehorende Paardenkliniek Sart-Tilman, kan u afspreken op het nummer 04/366.41.03 (mail: g.delarebieredepouyade@ulg.ac.be).

Voor UGent en haar Faculteit Diergeneeskunde, verlopen de afspraken via het nummer 09/264.76.18 (mail: bram.vanmol@ugent.be of frederik.pille@ugent.be).

Meer info op https://www.sbsnet.be/sites/default/files/sbs_selectshow_reglement2023_nl_pdf

ERRATUM

In ons magazine ‘Het Belgisch Sportpaard’ dat u vorige week ontving, vermeld het aangepaste reglement van de Hengstenkeuring 2023 onder het hoofdstuk ‘Tijdens de hengstenkeuring’ ten onrechte dat peesbeschermers toegelaten zijn voor de achterbenen bij het vrij springen of het springen onder het zadel.

ENKEL DE VOORBENEN MOGEN VOORZIEN ZIJN VAN PEESBESCHERMERS bij het vrij springen en het springen onder het zadel. En niet de achterbenen.

Wij danken u alvast om hier rekening mee te houden.