Geduchte SBS overwinning in Bourg-en-Bresse !

International 24/05/2021
Bernardo Alves en El TORREO DE MUZE, CSI4* Bourg-en-Bresse
Bernardo Alves en El TORREO DE MUZE, CSI4* Bourg-en-Bresse

Voor de hervatting van de zeer hoge outdoor competitie, heeft het SBS dit weekend in Bourg-en-Bresse een grote slag geslagen met de overwinning in de GP**** van EL TORREO DE MUZE, SBS, een 12-jarige schimmelhengst, zoon van Taran de la Pomme (halfbroer van Carembar de Muze) en van Funky Music uit Vigo d'Arsouilles, geboren bij Katia en Joris De Brabander.

Dit was een uiterst veeleisende Grote Prijs, met hoogtes van bijna een meter zestig en technische moeilijkheden waardoor geen enkele ruiter (van de 50 starters!) binnen de tijdslimiet een foutloos parcours kon afleggen. Slechts twee van hen, Bernardo CARDOSO DE RESENDE ALVES voor Brazilië en Laurent GOFFINET voor Frankrijk raakte geen enkele hindernis en moesten zich in de barrage plaatsen voor een tijdpunt dat in de eerste ronde werd overschreden. Een zeer zeldzame situatie in de annalen van de paardensport op dit niveau!

De Braziliaanse ruiter startte als eerste in de barrage en maakte een perfecte tweede run, waarbij hij zijn wet oplegde aan de Franse concurrent (4pts) die Atome des Etisses reed, een andere hengst, zoon van Mylord Carthago en van de zeer goede Eve des Etisses, de partner van wijlen Hubert Bourdy.

M.P.