FAIS-TOI BELLE DU SEIGNEUR zegeviert in de Grote Prijs 3* van Verbier !

International 24/08/2022

Mélanie Cloarec pakte haar eerste zege in de Grote Prijs 3* (1m55) (CSI Verbier-CH)  op 21 augustus. Dit dankzij FAIS-TOI BELLE DU SEIGNEUR E.O. (Baltik Sitte x Very Belle du Seigneur van Heartbreaker). Een SBS-merrie geboren in 2011 bij Marc Vanlangendonck in Honnelles.

Na afloop van een barrage met 33”78 op de chrono, realiseerde de Franse amazone de tot nog toe mooiste overwinning in haar carrière. Ze klopte hierbij de Zwitser Christian Tardy en  Vic du Marais met een halve seconde. Eerder dit jaar werd de combinatie 5e in de GP van Villers Vicomte (FRA) over 1m45 en 7e in de GP van Cabourg (FRA) over 1m50.

Ook het jaar 2021 bleek vruchtbaar met een nationale zege in Lyon (1m50), een 2e plaats in de GP van Mégève (FRA) over 1m45, een 3e plaats in de Grand National FFE van Mâcon Chaintré (FRA) en de 4e plaats in de GP van Ornago (IT).

In 2020 was Fais toi Belle du Seigneur actief onder het zadel van Jérôme Guéry, die haar opbouwend toewerkte naar het hoge niveau, met twee zeges op CSI4* St. Tropez/Grimaud (FRA) en een 1e plaats in de GP van Oliva-Valencia (ESP).

De merrie vervoegde Haras de Pléville in Frankrijk in december 2020 en stootte samen met Melanie Cloarec door naar de GP 2 en 3*.

Fais toi Belle is een dochter van Verybelle du Seigneur E.O, zelf actief en opvallend op de 1m60 en die bovendien meerdere GP-paarden bracht, zoals Derby du Seigneur, Cardino du Seigneur, Decibelle du Seigneur E.O. en Cibelle du Seigneur E.O.

Haar fokker Marc Vanlangendonck volgt de prestaties van zijn kampioene nauwgezet op: ‘Fais toi Belle is een dochter van Verybelle du Seigneur en dus een kleindochter van Quasibelle du Seigneur. Ze stamt af van de indrukwekkende stam van Ta Belle van Sombeke (Chin Chin), succesvol in de GP 1m60 onder het zadel van Jos Lansink. Haar genetica mag er dus wezen in alle opzichten. Het is een super merrie, met veel energie en respect voor het hout, snel en reactief. Ik verkocht haar als 2- jarige aan Luc Henry en Jérôme Guéry. Ze evolueerde in de stallen van Guéry tot ze vertrok naar Frankrijk eind 2020. Mélanie Cloarec pakt het goed aan met de merrie en de zege in de GP van Verbier is tot op heden de mooiste van Fais toi Belle!’

C.R.

Pedigree en palmares op https://www.sbsnet.be/nl/paarden/f50749

C.R.