Een prachtig kerstgeschenk voor Studbook SBS

International 24/12/2018
UTAMARO D'ECAUSSINNES (Diamant de Semilly/Quidam de Revel - breeder: Les Ecuries d'Ecaussinne te B-7190 Ecaussinnes) (foto (c) FEI)
UTAMARO D'ECAUSSINNES (Diamant de Semilly/Quidam de Revel - breeder: Les Ecuries d'Ecaussinne te B-7190 Ecaussinnes) (foto (c) FEI)

UTAMARO D’ECAUSSINNES bevestigt in de Londense World Cup kwalificatie

In het voetspoor van zijn beide ooms Michaël en John, kaapte William Withaker de zege weg van de wereldbekerkwalificatie in Londen, stevig in het zadel van UTAMARO D’ECAUSSINNES (Diamant de Semilly/Quidam de Revel). Deze zege werd gedragen door een publiek dat door het dolle heen was op het einde van de barrage met 18 deelnemers. Het is tevens de eerste zege in de Wereldbeker voor de Britse ruiter.

Utamaro is een 14 jarige hengst, SBS-geboren bij Ecuries d’Ecaussinnes van Christophe Ameeuw. Gekeurd voor de dekdienst bij ons stamboek is hij al evenzeer en eigendom van Mr. en Mevrouw Ludwig CRIEL. De hengst was eerder aan de slag met Joe Clee, eveneens een Britse ruiter.

Een denderende bravo voor deze formidabele SBS-Ambassadeur maar eveneens voor zijn fokker, zijn ruiter en zijn eigenaars!

Bovendien, als kleine kers op de kerststronk, noteren we in deze proef ook de 6e plaats, ook al met een dubbel nul ronde, van H&M ALL-IN (Kashmir van Schuttershof/Andiamo – fokker: B. Huijbregts te NL-4891 PV Rijsbergen), vice-Olympisch kampioen en regerend Europees kampioen 2017. (CA)