Een nieuwe wereldtop 10 voor de getalenteerde FIRST-STEP VALENTIN

International 05/08/2019
FIRST-STEP VALENTIN (Vitalis/Fidermark) & Larissa Pauluis - World Championship Young Dressage Horses - Ermelo 2019 (c) Dirk Caremans
FIRST-STEP VALENTIN (Vitalis/Fidermark) & Larissa Pauluis - World Championship Young Dressage Horses - Ermelo 2019 (c) Dirk Caremans

De jonge hengst bevestigt alweer in Ermelo

Twee jaar geleden schonk de SBS-gekeurde  FIRST-STEP VALENTIN (Vitalis/Fidermark) zijn amazone Larissa Pauluis (BEL) een prachtige klassering op het Wereldkampioenschap Jonge Dressuurpaarden in Ermelo. Hij was toen net 5 jaar jong! Dit jaar hernieuwt hij zijn exploot en eigent zich een plaats in de Top 10 toe bij de wereldelite van de dressuursport. Inderdaad, de hengst pakte de 3e plaats in de kleine finale, en legde aldus beslag op een ticket voor de grote finale, daags daarna. Finale die deze kampioenscombinatie beviel, want ze mochten zich verdienstelijk 9e opstellen met een mooie score van 77.73 %, als afsluiter van de grote finale van deze Wereldkampioenschappen Jonge Dressuurpaarden.

Deze 7- jarige hengst kan bogen op een goed gespekt palmares: Belgisch kampioen in 2015 en Vice-kampioen in 2016 en 2017. Maar ook en vooral dankzij zijn historische driemaal-op-rij bij de Franse Kampioenschappen. Daar schitterde hij als enige dekhengst in de geschiedenis van de Société Hippique Française met zeges als 4, 5 en 6- jarige. Meer dan ooit een vervolgverhaal dus! Dit jaar startte het jonge talent in de internationale dressuur en het staat als een paal boven water dat hij nog van zich zal laten spreken!

Dit gezegd zijnde waren er nog combinaties die dit weekend van zich lieten horen, ook alweer SBS-gekeurde hengsten: de hengs DIEU MERCI VAN T&L (Toulon/ Corrado I – fokker: L. Tilleman te B-9180 Moerbeke-Waas) en zijn ruiter Frederic Vernaet, met hun zege in de Grand Prix 3* van Beervelde over 1.55m. Prachtige klassering ook voor François Mathy Jr op de LGCT CSI5* in Londen met zijn trouwe CASANOVA DE L'HERSE (Ugano Sitte/Kashmir van Schuttershof – fokker: M. Bar te B-7063 Chaussée-Notre-Dame), die hem de 3e plaats schonk op het podium.

Het wedstrijdseizoen draait op volle toeren en de resultaten zijn uitstekend! (ML)