Een lawine aan goed nieuws voor het SBS

International 21/01/2019
FREESBY DE VY (E.O.) (Deister/Fidji du Fleury – fokker: D.O.L.B.Y. te B-7331 Baudour) gereden door Olivier Philippaerts (BEL) (foto (c) Hippofoto)
FREESBY DE VY (E.O.) (Deister/Fidji du Fleury – fokker: D.O.L.B.Y. te B-7331 Baudour) gereden door Olivier Philippaerts (BEL) (foto (c) Hippofoto)

Zeven nieuwe zeges om het weekend af te ronden

Tijdens dit eerste échte winterweekend bevestigden de vertegenwoordigers van het SBS meer dan ooit uit hun uitstekende conditie en dito ambities. Jawel – we vervallen in herhaling- met zeges en ereplaatsen in de belangrijkste wedstrijden op de kalender.

De lucht van Leipzig (GER) was hun bijzonder gunstig gezind, met in het CSI*****-W een nieuwe zege over 1.45m voor de tandem EVITA VAN ’T ZOGGEHOF (E.O.) (Figo de Muze/Rubens du Ri d’Asse – fokker: H. Jacobs te B-9100 Nieuwerkerken-Waas)/Lorenzo de Luca (ITA). We zullen het trouwens in de komende weken zeker nog over deze combinatie hebben. Ook in het CSIYH was het SBS aan zet, en wel met zeges over 1.40m voor de twee 8- jarige merries FASOLE DU SEIGNEUR (E.O.) (Doremi/Ogano Sitte – fokker: La Ferme du Seigneur te B-7387 Honnelles), gereden door Kendra Claricia Brinkop (GER) en FREESBY DE VY (E.O.) (Deister/Fidji du Fleury – fokker: D.O.L.B.Y. te B-7331 Baudour), onder het zadel van Olivier Philippaerts (BEL), Beide merries zien de toekomst met het volste vertrouwen tegemoet!

Op CSI*****-W Dubaï (UAE) was het een andere opmerkelijke SBS-vertegenwoordigster die zich in de kijker sprong, bij name DOMINKA VAN DE LUCASHOEVE (E.O.) (Cardento/Chin Chin – fokker: G. Desimpel te B-8860 Lendelede) met Luis Sabino Gonçalves (POR), De combinatie bevestigde over 1.55m.

Op naar de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva (ESP), waar de ervaring en het talent van ANAYA DE STE-HERMELLE (E.O.) (Andiamo/Paladin des Ifs – fokker: Elevage de Ste-Hermelle te B-6181 Gouy-lez-Piéton), hoge ogen gooide onder het zadel van Pedro Veniss (BRA), met een bevestiging over 1.45m.

We verkassen naar de overzijde van de Atlantische Oceaan met DASINO VAN DE KAPEL (Casino/Gladstone – fokker: R. Socquet te B-2920 Kalmthout) en Yasmin Rizvi, die er de kleuren van het SBS verdedigden en bevestigden in een proef over 1.45m, tellende voor de 2e week van het Wellington Equestrian Festival.

We watertanden alvast met het oog op het weekend dat eraan komt … (CA)