Een droomweekend voor het SBS!

International 17/06/2019
DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver te B-9180 Moerbeke-Waas) en Niels Bruynseels (foto (c) Hippofoto)
DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver te B-9180 Moerbeke-Waas) en Niels Bruynseels (foto (c) Hippofoto)

Een zege in de Grote Prijs GCT en een andere – o.a. – in de Nations Cup. Wie doet beter?

Er zijn van die weekends dat de sterren niet al teveel de kaarten schudden en dat talenten elkaar perfect aanvullen. Met als gevolg dat de SBS-sterren schitteren aan het firmament van de paardensport!

Het laatste weekend was er zo een. De prestaties van de vertegenwoordigers van het SBS waren gewoonweg talrijk, schitterend en zelfs adembenemend.

Op CSIO*****GCT Stockholm (SWE) waren de Vice-olympisch kampioen, Europees kampioen en uitzonderlijk grote internationale winnaar H&M ALL-IN (Kashmir van Schuttershof/Andiamo – fokker: Bas Huybreghts te NL-4891 PV Rijsbergen) en zijn Zweedse ruiter Peder Fredricson actief op alle fronten. Ze klasseerden zich in de hoofdrubrieken maar wonnen vooral autoritair de Grote Prijs GCT over 1.60 m. Tijdens dit concours waren er nog wapenfeiten die niet aan onze aandacht ontsnapten, zoals de zege over 1.45m voor VALENTINE DU BOIS PINCHET (E.O.) (Arpad des Six Censes/Renville Ruud vh Woutland – fokker: Elevage du Bois Pinchet te B-5600 Surice), onder het zadel van Sofie Slattery, een 2e plaats over 1.55 voor TIC-TAC DU SEIGNEUR (Clinton/Darco – fokker: La Ferme du Seigneur te B-7387 Honnelles), gereden door Ben Maher (GBR), of nog de 2e plaats over 1.50/1.55m en een 4e plaats over 1.55/1.60m voor de SBS-gekeurde GARFIELD DE TIJI DES TEMPLIERS (Quasimodo Z/Goldspring de Lauzelle), onder het zadel van Jérôme Guéry (BEL).

Het loont altijd de moeite ons even te buigen over de prestaties van de SBS-gekeurde hengsten, die ook op de voorgrond traden van het palmares van vorig weekend. Zoals CASHPAID J&F (Casall/Chicago Z), met Nathan Budd (BEL) en FLINTON (Clinton/Heartbreaker), SBS-gekeurd in Italië en gereden door de Italiaanse ruiter Emilio Bicohhi, die haasje over speelden op CSI** St. Tropez-Cogolin. Eerstgenoemde werd 2e in de eerste Grote Prijs van zijn carrière, voor de tweede genoemde.

Andere hengsten vielen op via tussenpersonen. Zoals KASHMIR VAN SCHUTTERSHOF (Nabab de Rêve x Tenor Manciais – fokker: W. Van Impe te B-9550 Herzele), vader van zowel ALL-IN, winnaar van de Grote Prijs GCT van Stockholm en zijn vice-podiumgenote Indira, maar ook van een hele reeks SBS-prestatiepaarden die zegevierden of zich klasseerden in de loop van het weekend en wel in elke uithoek van Europa.

Het is met een zoon van TOULON (Heartbreaker x Jokinal de Bornival), alweer een SBS – gekeurde hengst, dat we in schoonheid dit overzicht – vrijwel zeker onvolledig – eindigen. DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver te B-9180 Moerbeke-Waas en Niels Bruynseels droegen ruimschoots bij aan de zege van het Belgisch team in de Nations Cup op CSIO***** Sopot (POL). Alweer een zege dus voor de combinatie die 2019 in schoonheid startte met een zege in de Grote Prijs*****-W van Bazel (SUI) en sindsdien de stijgende lijn aanhoudt richting CSI*****GCT en Wereldbekerfinale waar hij met brio aan de start kwam dit jaar. Net 10 jaar jong, bevestigt DELUX VAN T&L dus meer en meer als toekomstige ster van het SBS. (CA)