Een bruisend jaar voor Kiarado en Hermione d’Arville

International 09/09/2022
Lara de Liedekerke en de SBS HERMIONE D'ARVILLE (foto: Dirk Caremans)
Lara de Liedekerke en de SBS HERMIONE D'ARVILLE (foto: Dirk Caremans)

2022 is in alle opzichten een bruisend jaar voor de jonge SBS KIARADO D’ARVILLE (Diarado x Nooney Blue van Jet Set du Rezidal), Belgisch Kampioen Eventing bij de 6- jarigen onder het zadel van Lara de Liedekerke. De combinatie pakte ook de 2e plaats op het CCIYH 2* - S van Jardy (FRA) en klasseerde zich als 8e op CCI1* - Intro van Baborowko (POL).

‘Ik had altijd al een speciale band met Kiarado. Nooney Blue kruisen met een van mijn lievelingshengsten – bij name Diarado – kon alleen maar kloppen. De toekomst ziet er veelbelovend uit met hem’, vernemen we van de best geklasseerde Belgische eventing-amazone op de wereldranking.

Meer nog, op 7 september vernamen we dat Lara en KIARADO D’ARVILLE hun selectie op de kop tikten voor de Mondial du Lion, het Wereldkampioenschap Eventing voor Jonge Paarden, dat doorgaat van 20 tot 23 oktober 2022. Kiarado zal er de Belgische kleuren verdedigen bij de 6-jarigen!

Sinds 23 augustus is het een wapenfeit dat HERMIONE D’ARVILLE (Royaldik x Kyra du Relais van Kashmir van Schuttershof), toevertrouwd aan dezelfde amazone, hun selectie binnenrijfden voor de FEI World Championships Pratoni – Roma 2022 Eventing Driving (de Wereldkampioenschappen Eventing voor seniors), waar ze het Belgisch team vervoegt.

Dit jaar werden Hermione en Lara de Liedekerke 5e op CCI4* Jardy (FRA), 6e op CCI4*-L Baborowko (POL), 5e op CCI3*-S Haras du Pin (FRA) op 120 starters en 8e op CCI3*-S Kronenberg (NED).

Twee fokproducten van Elevage d’Arville om met argusogen te volgen … de komende weken!

C.R.