Een bod van 64.000 € voor Jackson Billy du Seigneur SBS

Elevage 19/10/2020

Een bod van 64.000 € voor Jackson Billy du Seigneur SBS op de veiling ‘Woodlands International Sales’.

De mooie schimmel geboren bij Marc Vanlangendonck in Honnelles, viel reeds eerder op in de Cyclus 5- jarigen en zorgde voor een mooi bod zaterdagavond in het Azelhof te Lier. Niet alleen zijn erkende sportieve kwaliteiten speelden daarbij een rol. Ook de genen van Jackson maakten de nodige indruk op de kopers. Meer bepaald:

Zijn vader Curby du Seigneur verkaste enkele jaren geleden naar de USA, nadat hij opviel met zeges in tal van internationale wedstrijden onder het zadel van Jérôme Guéry. Voeg daarbij de uitzonderlijke moederlijn, alsook zijn fokproducten die geen enkele teleurstelling toelieten! Want jawel, hij tekende voor het vaderschap van de gekeurde hengsten Hellix du Seigneur, Howard du Seigneur, Global Champ de Vy and de fantastisch springende Hortaxe du Seigneur, niet per toeval de volle broer van Jackson Billy du Seigneur!

Zijn moeder is Atabelle du Seigneur en zij bracht dus met Hortaxe du Seigneur en Jackson Billy du Seigneur twee fantastische springers. Maar haar laatste fokproduct Databelle du Seigneur springt intussen ook internationaal onder het zadel van Peter Schollaert. Voeg daarbij nog het feit dat Atabelle de halfzus is van niemand minder dan Oak Grove’s Heartfelt, actief op het hoogste niveau onder het zadel van Harm Lahde! Arac du Seigneur (CSI 1m60 – Angelique Rüsen), Vivald’ick (CSI 1m50 – Arthur Gustavo Da Silva) en Calgary du Seigneur (CSI 1m40 – Sophie Geurts) zijn andere welbekende halfbroers en halfzussen van de merrie Atabelle.

Zijn grootmoeder is niemand minder dan de fantastische Ta Belle van Sombeke, die 1m60 sprong met Jos Lansink. Dit betekent dan natuurlijk ook dat Jackson Billy nauw verwant is met internationale toppers zoals Glock’s London, Cardino du Seigneur, Taran de la Pomme, Pikap, Golden Hawk, Dabelle, Fa Belle van Sombeke, Ba Belle van ’t Roosakker, Quabelle, Ratina Kervec, VDL Group Eureka en een hele reeks andere 1m60 springpaarden!