DIPLOMAT koning van Villeneuve-Loubet

International 04/02/2019
foto (c) FEI
foto (c) FEI

De zoon van KASHMIR VAN SCHUTTERSHOF rijgt zeges aan elkaar in Zuid-Frankrijk

Terwijl de SBS-jury voorbereidingen trof, om in Italië de ondertussen traditioneel geworden SBS-hengstenkeuring aan te pakken, die dit jaar doorgaat op 8 en 9 februari in Cesena, zorgden een Italiaanse ruiter en een SBS-paard voor mooie momenten tijdens de Villeneuve Loubet Tour in Zuid-Frankrijk.

Maar oordeel vooral zelf: in minder dan een maand tekenden DIPLOMAT (Kashmir van Schuttershof/Darco – fokker: N. Claeys te B-8640 Oostvleteren) en Filippo Marco Bologni voor vijf zeges en drie klasseringen over 1.45m, tijdens de verschillende CSI** die gesprongen werden in Villeneuve-Loubet. Van opvallen gesproken!

Toch was DIPLOMAT niet de enige vertegenwoordiger van het SBS die zich in de kijker sprong. Ook generatie “D” – net 10 jaar jong – had goede benen. DOUBLE PROFIT (Ugano Sitte/Diamant de Semilly – fokker: Vorendonk te B-2801 Heffen) en Daniël Cassoe Jacobsen bevestigden over 1.30m in Aarhus (DEN), terwijl DALILA DE LA POMME (E.O.) (Taran de la Pomme/Diamant de Semilly – fokker: Haras de la Pomme te F-14590 Le Pin) en Evelina Tovek de 2e plaats wegkaapten in de Wereldbekerkwalificatie op CSI*****-W Sharjah (UAE) en DOUGLASS CHAVANNAIS (Cicero Z/Ogano Sitte – fokker: Y. Evrard te B-6960 Manhay) met Anina Züger zich als 3e mocht opstellen na een proef over 1.45m op CSI*** Offenburg (GER).

Wij zijn dan ook vragende partij voor dergelijke statistieken in de komende weken! (CA)