DELUX als waardige zoon van zijn vader

International 02/03/2021
DELUX VAN T&L (Toulon x Landetto), onder het zadel van de Belgische ruiter Niels Bruyseels, 3e in de GP 1m60 op CSI5* Doha (Qatar) op 27 februari 2021.
DELUX VAN T&L (Toulon x Landetto), onder het zadel van de Belgische ruiter Niels Bruyseels, 3e in de GP 1m60 op CSI5* Doha (Qatar) op 27 februari 2021.

Dit weekend was er eerst en vooral de 3e plaats van DELUX VAN T&L (Toulon x Landetto), onder het zadel van de Belgische ruiter Niels Bruynseels in de Grote Prijs 1m60 op CSI5* Doha (Qatar) !

Geboren bij Luc Tilleman in Moerbeke-Waas in 2009, kan deze SBS prat gaan op 173 internationale deelnames, waarvan er vier ‘zegevierend’ afgesloten werden. Zijn palmares spreekt dan ook voor zich met meerdere klasseringen in de GP 1m60: 4e in Grimaud (juli 2020), 5e in oktober 2020 op dezelfde locatie en 7e in Opglabbeek in november 2020. In maart 2020 tekende hij in Doha voor de 5e plaats. Van een constante progressie gesproken!

Alweer een CSI5* en wel in Wellington (USA), waar de merrie Elite Obstacle HH AZUR GARDEN’S HORSES E.O. (Thunder van de Zuuthoeve x Sir Lui) en McLain Ward (USA), de 3e plaats pakten na de barrage in de 1m55 (fokker: Nathalie Beaufort in Assebroek). VENUE D’FEE DES HAZALLES E.O. (President x Alcatraz) en Eve Jobs worden 6e over 1m45 (fokker: Dominique Lamette in Barvaux).

Tal van klasseringen ook op CSI4* Vejer de la Frontera (ESP), voor het conto van DON DIEGO DE LA PLATA (Ramiro de Belle-Vue x Latano I) over 1m50, HANDIGE HARRY VAN DE LENTAMEL (Bentley vd Heffinck x Limbo) en GEORGE Z (Kannan x Chin Chin) over 1m45, GRAMYCO SITTE (Mylord Carthago x Chellano Z) over 1m40, INTOX DU GIVRE (Quantar des Etisses x Schilling) en EVITA VAN’T ZOGGEHOF (Golden Hawk x Rubens du Ri d’Asse) over 1m35.

Op CSI3* Vilamoura (POR), klasseert CASANOVA DE L’HERSE (Ugano Sitte x Kashmir van Schuttershof), onder het zadel van François Mathy Junior, zich 2e in een proef over 1m45 (fokker: Monique Bar in Soignies). Even hoog en in een andere groep, pakt de Elite Obstacle-merrie FLAVIE VAN DE HEFFINCK (Carlow van de Helle x Carvallo BB) de 3e plaats. De merrie werd gefokt bij Paul Maïs in Putte-Peulis.

In Italië zegeviert DIPLOMAT (Kashmir van Schuttershof x Darco) tegen de tijd over 1m40 op CSI2* San Giovanni di Marignano met een uiteindelijke 3e plaats na de barrage. Op CSI2* Gorla Minore bevestigt alweer een nakomeling van Kashmir van Schuttershof. Meer bepaalde de Elite Obstacle-merrie DUBAI DU BOIS PINCHET na een barrage over 1m40. ITS ME DES SAULES (Best of Nec M-G C Leuze), geboren bij Eric Legat in Angre, pakt de zege bij de 7-jarigen.

Op CSI3* Oliva (ESP), sluit EXXON HEDONIST (Ogano Sitte x Thunder van de Zuuthoeve) de GP 1m50-1m60 af met een 6e plaats! HONESTY CHAVANNAISE (President x Fétiche du Pas) eindigt op de 9e plaats in de GP 1m40. Nog twee andere SBS’ers bevestigen over 1m40: CLOCHARD (alweer een zoon van Kashmir van Schuttershof) en FRINGANT DU CALVAIRE (Qody de St-Aubert x Wandor van de Mispelaere). Deze laatste, door zijn amazone Fabienne Daigneux een ‘bekermachine’ genoemd, zegeviert andermaal daags daarop in de barrage. De merrie met label Recommandée Obstacle individueel (R.O.+) DIVA DE CHASSAGNE (Sisley de la Tour Vidal x Markant) pakt de zege in de 1m30.

Eventing

We sluiten af met een stukje Eventing, discipline waar ook de SBS-paarden goed voor de dag komen. INEDIT DE VIRTON (Silver Deux de Virton x Cartier van ’t Schuttershof), geboren bij Françoise Hanus in Saint-Mard, winnen het CCI1* Intro van Montelibretti (ITA)  onder het zadel van Geoffroy de Jamblinne.. In het kader van dezelfde wedstrijd, klasseert FIDJY DES MELEZES (Aga Khan x Bayard d’Elle) zich 3e na afloop van het CCI3*S. Dit is een fokproduct van Hilaire Toussaint in Libramont.

 C.R.