De SBS-paarden staan ook hun mannetje in de dressuur

International 21/10/2020
Alizée Roussel en FIGO DE HANSEZ 2e in de Freestyle Inter I in Le Mans
Alizée Roussel en FIGO DE HANSEZ 2e in de Freestyle Inter I in Le Mans

Figo de Hansez (Dante Weltino x Fidermark) kaapte op zondag 18 oktober 2020 de tweede plaats weg in de Intermédiaire I Freestyle op CDI Le Mans, onder het zadel van Alizée Roussel.

De 9- jarige ruin kwam uitstekend voor de dag op muziek die herinneringen opriep aan een zekere Totilas. ‘Met veel dynamiek, aanpak en met slechts een Freestyle op de teller in de Kleine Tour van Vierzon voor de Master Pro, toen goed voor 70,560 %, sloot Figo de Hansez dit CDI af met een mooie 71,775 %’, aldus Dressprod.

Daags ervoor pakte Figo de Hansez de 3e plaats op het podium van de Inter I, met een score van 69,235 %. De SBS, geboren bij Hugues Gilon in Olne en eigendom van Caroline Poulain, nodigde zich dus uit voor de ereplaatsen op zijn eerste internationale wedstrijd en dit slechts met de 3e Freestyle Inter I van zijn carrière.

De amazone Alizée Roussel steekt haar vreugde niet onder stoelen of banken: ‘Na een St-Georges die ons duur te staan kwam door fouten, maar ook wel met beloftevolle punten, gunnen we ons de luxe van het podium van de Inter I en de Freestyle Inter I! Derde en + 69 % in de Inter I … het gaf een goed gevoel en tweede met 71,7 % in de Kür met bijna 75% vanwege het Nederlandse jurylid. Ik stel dus dat de internationale competitie Figo bijzonder goed bevalt. Ik ben echt trots op hem, op dit ongelooflijke paard dat hij aan het worden is en dit maand na maand. Fig’ heeft een bijzondere plek in ons hart want hij ligt aan de basis van onze kennismaking met Caroline Poulain. We hebben een en ander meegemaakt met hem, maar ondanks alles bleven we in hem geloven en hij bewijst dus vandaag dat we de juiste keuze maakten door op hem in te zetten voor de toekomst!’. Alweer een SBS om te volgen …

Info en afstamming over Figo de Hansez op https://www.sbsnet.be/fr/chevaux/f50202