De SBS-gekeurde hengsten blijven pieken

International 24/06/2019
QUABRI DE L’ILE (Kannan/Socrate de Chivre) en Pedro Veniss (BRA) (foto archives)
QUABRI DE L’ILE (Kannan/Socrate de Chivre) en Pedro Veniss (BRA) (foto archives)

Alweer een mooie oogst, zowel voor de hengsten in de sport als voor de fokproducten van SBS-hengsten

Het eerste weekend van de zomer rijmde alweer met exploten voor de vertegenwoordigers van het SBS. We kunnen het dan ook niet laten terug te komen op de zege van DUBAÏ DU BOIS PINCHET (E.O.) (Kashmir van Schuttershof/Andiamo – fokker: Elevage du Bois Pinchet te B-5600 Surice). Haar ruiter Brian Balsiger was helemaal in de wolken met zijn nieuwe aanwinst in een proef over 1.50m. VENEZIA D’ECAUSSINNES (E.O.) (Kashmir van Schuttershof/Lys de Darmen – fokker: Les Ecuries d’Ecaussinnes te B-7190 Ecaussinnes), tekende met Thierry Rozier (FRA) voor een 2e plaats over 1.55m. Beide wapenfeiten werden genoteerd op CSI***** Lausanne (SUI).

Natuurlijk kunnen we ook niet om de puike groepsprestatie van de onzen over 1.55/60m heen op CSI*****-LGCT Cascais (POR), waar de twee SBS-gekeurde hengsten UTAMARO D’ECAUSSINNES (Diamant de Semilly/Quidam de Revel – fokker: Les Ecuries d’Ecaussinnes te B-7190 Ecaussinnes) en Loro Piana FILOU DE MUZE (Stakkato/Rubens du Ri d’Asse), alsook CLIPPER DU HAUT DU ROY (Flipper d’Elle/Puccini – fokker: C. Mayerus te B-6720 Hachy) en RMF CADEAU DE MUZE (Nabab de Rêve/Almeo – fokker: J. De Brabander te B-9100 Sint-Niklaas), de 6e, 7e, 8e en 9e plaatsen inpikten.

Ondanks al dit moois, zetten we deze week toch de SBS-gekeurde hengsten in de kijker, waarvan zeven minstens voor 1 internationale klassering zorgden tijdens het weekend. Met een eervolle vermelding voor QUABRI DE L’ISLE (Kannan/Socrate Chivre) lid van de winnende Braziliaanse ploeg in de Nations Cup CSIO***** Geesteren (NED) en voor LECTOR VD BISSCHOP (Bamako de Muze/For Pleasure) – 8 jaar jong – en reeds auteur van tal van mooie prestaties en een zege in de Six Bars op CSI** Lausanne (SUI).

Ook de vaderdieren van de SBS-prestatiepaarden bewezen hun verervingskwaliteiten. Achttien van hen konden vorig weekend bogen op minstens een geklasseerde nakomeling in een internationale proef. Met – alweer – een pluim op de hoed van KASHMIR VAN SCHUTTERSHOF (Nabab de Rêve/Ténor Manciais – fokker: W. Van Impe te B-9550 Herzele), met acht winnende of geklasseerde nakomelingen.

Als we hier de foutloze ritten aan toe voegen uit de manche van de Klassieke Cyclus in Mons, voor het conto van de 4- jarige IAGO DES PEUPLIERS (Vigo d’Arsouilles/For Pleaure – fokker: L. Meunier te B-6238 Luttre), alsook deze van de 4- jarige JEUZOLYMPIX DES SIMES (Balou du Rouet/Arko III – fokker: J. Vanheyste te B-7866 Bois-de-Lessines), JUNIOR DU SEIGNEUR (Eternity du Seigneur/Calvaro Z – fokker: La Ferme du Seigneur te B-7387 Honnelles), JUKE DE L’EPINETTE (Dayton Sitte/Rexar du Houssoit) – fokker: J-M. Velghe te B-7911 Hacquegnies) en JOBOLENSKY SITTE (Cornet Obolensky/Button Sitte – fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix), mogen we terecht stellen dat de jonge generatie in het spoor loopt van haar voorgangers. (CA)