De SBS-ambassadeurs zijn niet enkel winnaars in Göteborg…

International 05/04/2019
VENEZIA D'ÉCAUSSINNES (E.O.) (Kashmir van Schuttershof/Lys de Darmen – naisseur : Écuries d’Écaussinnes à B-7190 Écaussinnes) (foto archive)
VENEZIA D'ÉCAUSSINNES (E.O.) (Kashmir van Schuttershof/Lys de Darmen – naisseur : Écuries d’Écaussinnes à B-7190 Écaussinnes) (foto archive)

Vanaf de eerste competitiedag van het LONGINES FEI World Cup™ Finals, het SBS mag fier zijn op zijn vertegenwoordigers. Inderdaad, het is niet minder dan 3 SBS paarden op 32 deelnemers die geklasseerd zijn voor de eerste ronde van de finale: CASANOVA DE L’HERSE (Ugano Sitte/Kashmir van Schuttershof – Fokker : M. Bar te B-7063 Chaussée-Notre-Dame-Louvignie) brengt zijn ruiter François Mathy Jr. (BEL) op de 4de plaats van deze 1.60m finale, gevold door DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – Fokker : L. Tilleman te B-9180 Moerbeke-Waas) en Niels Bruynseels (BEL) op de 9de plaats en eindelijk  H&M ALL IN (Kashmir van Schuttershof/Andiamo Z – fokker : B. Huijbregts te NL-4891 Pv Rijsbergen) en Peder Fredricson (SWE) op de elfde plaats. Martin Fuchs (SUI) en GHOST DE RÉVILLE (President/Orlando – fokker : E.U.R.L. Équi Creuse te FR-23170 Lussat) hebben zich laten merken tijdens de jonge paarden proef diezelfde dag waar ze de vierde plaats hebben gehaald.

Te Bonheiden (BEL), GODIVA S (R.O.+) (Andiamo/Darco – fokker : A. Peffer te B-2200 Herentals) eindigt met de eerste plaats van het CSIYH1* op 1..30 m met Belgische amazone Charlotte Philippe. OAK GROVE’S HEARTFELT (Heartbreaker/Rubens du Ri d’Asse – fokker : M. Vanlangendonck te B-7387 Honnelles), Verybelle du Seigneur genoemd, en Harm Lahde (GER) komen op de 4de plaats van de 1.40m proef van het CSI3*. Voor AYERBAL DU RONCHY (Baloubet du Rouet/Bon Ami – fokker : J. Einchenlaub-Georges te B-5361 Mohiville) en Guillaume Foutrier (FR) wordt het een 6de plaats in 1.30m.

Meer in het zuiden tijdens de CSI3* van Cagnes- Sur-Mer (FR), CHAMPAGNE DU RY-TERNEL (R.O.+) (Ugano Sitte/Major de la Cour – fokker : Ch-H. Pochet te B-1460 Ittre) bereden door Juliette Faligot (FR), behaalde een mooi 3de plaats in 1.30m en een 5de plaats in de 1.40m proef. Voor Romain Juncker (SUI) en DYNAMITE GIGUELLERIE (Erco van’t Roosakker/Forever – Fokker : P. Paindaveine te B-5640) wordt het een 7de plaats in de 1.45m proef, voor zijn fokker kameraad, ERMIONE GIGUELLERIE (R.O.) (Thunder van de Zuuthoeve/Clinton – fokker : P. Paindaveine te B-5640) bereden door amazone Mélanie Cloarec (FR); zij heeft gevochten voor een 6de plaats in de 1.40m proef tegen de klok.

Wat gebeurt er in Italië?  Ten eerste tijdens het CSI3* te Gorla Minore, VENEZIA D'ECAUSSINNES (E.O.) (Kashmir van Schuttershof/Lys de Darmen – fokkerij : Écuries d’Écaussinnes te B-7190 Écaussinnes) is de grote winnares van de 1.50 Grand Prix met Franse ruiter Thierry Rozier, gevolgd door DOUGLASS CHAVANNAIS (Cicero Z/Ogano Sitte – Fokker : Y. Evrard te B-6960 Manhay) en Annina Züger (SUI) op de 10de plaats. Tijdens de CSI3* van Arezzo, zijn er 3 SBS geklasseerd : ten eerste ELASKO HERO (Erco van’t Roosakker/Caretino – fokker : L. Henry te B-4452 Paifve) met Tomas Kuchar (SVK) op de 5de plaats van de 1.40m proef, gevolgd door FRANC PARLER DEW-DROP (Albatros du Pachis/Quidam de Revel – Fokker : O. Debilde te B-5150 Floriffoux) bereden door Giovanni Lucchetti (ITA) en DIPLOMAT (Kashmir van Schuttershof/Darco – fokker : N. Claeys te B-8640 Oostvleteren) bereden door Filippo Marco Bologni met een 3de en 13de plaats in 1.45m.

En ten laatste te Oliva-Valencia (ESP), getalenteerd FRINGANT DU CALVAIRE (Qody de Saint-Aubert/Wandor van de Mispelaere – fokker : A. Dujacquier te B-7090 Braine-le-Comte) scheen onder de zadel van Belgische amazone Fabienne Daigneux-Lange toen hij de 1.30m proef van het CSI3* won.

Dit weekend kondigt zich al veelbelovend uit. (PB)