De fokkerijwedstrijd van Libramont is terug!

Elevage 14/06/2023
(Photo Evenement)
(Photo Evenement)

‘The Summer Breeding Show’ 2023 zal doorgaan van 28 tot 30 juli in het kader van de Landbouwbeurs van Libramont. De gelegenheid bij uitstek voor onze fokkers om elkaar te ontmoeten in het kader van de grootste Europese landbouwbeurs in open lucht.

Op vrijdag 28 juli komen de sportpony’s aan bod, verdeeld over vier reeksen: mannelijke en vrouwelijke jaarlingen (2022) (voorstelling aan de hand en in vrijheid), tweejarigen mannelijk en vrouwelijk (2021) (voorstelling aan de hand en in vrijheid in de piste Havrincourt), driejarigen mannelijk en vrouwelijk (2020) (voorstelling aan de hand en vrij springen), veulens van dit jaar (voorstelling aan de hand)

Op zaterdag 29 juli is het de beurt aan de sportpaarden van 2 en 3 jaar. Deze worden aan de hand voorgesteld en springen in vrijheid in de piste Havrincourt.

De voormiddag van zondag 30 juli staat helemaal in het teken van de jaarlingen: eerst de mannelijke, gevolgd door de vrouwelijke jaarlingen, voorgesteld aan de hand en in vrijheid, gevolgd door het Kampioenschap Jaarlingen 2023. In de namiddag treden de veulens aan. Eerst de hengstenveulens daarna de merrieveulens, die voorgesteld worden aan de hand vergezeld van hun moeders. Voor het klassement worden enkel de veulens gejureerd. Het Veulenkampioenschap wordt de afsluiter van de Summer Breeding Show 2023.

De wedstrijd staat open voor paarden die bij hun geboorte werden ingeschreven bij een Europees sportpaardenstamboek dat aangesloten is bij de WBFSH en voor pony’s die geregistreerd werden bij een stamboek voor sportpony’s.

Afzonderlijke klasseringen worden voorzien voor de richtingen Springen en Dressuur en dit in elke proef, op voorwaarde dat voor elke discipline op zijn minst 8 deelnemers aantreden per reeks. Vergeet niet om de optie Springen (SP) en Dressuur (DR) aan te kruisen wanneer u inschrijft voor de wedstrijd.

De fokkerijwedstrijd van Libramont is de ideale gelegenheid om uw fokproducten te koop aan te bieden. Indien u ‘te koop’ aankruist, zal dit opgenomen worden in de cataloog. Dit zal ook benadrukt worden tijdens de voorstelling zelf in de piste Havrincourt.

De paarden dienen verplicht getoiletteerd te zijn en voorgesteld aan de hand zonder peesbeschermers/kogelbeschermers, springschoenen of bandages. Witte kledij of witte broek en sweater van de fokkerijvereniging is verplicht voor alle voorstellers. De 3- jarigen dienen te worden voorgesteld met een bit.

Inschrijvingen voor 21 juli op https://www.sbsnet.be/nl/libramont-summer-breeding-show-6 (35 euro per proef en per paard). Inschrijvingsgeld volledig teruggestort voor de voorgestelde SBS-veulens!

Info: www.sbsnet.be - +32 (0)81 330 660 – sbs@sbsnet.be