De Belgische selectie voor het Europees Kampioenschap is gekend

International 09/08/2019
DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver in B-9180 Moerbeke-Waas) met Niels Bruynseels (foto (c) Hippofoto)
DELUX VAN T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman & L. Van de Vijver in B-9180 Moerbeke-Waas) met Niels Bruynseels (foto (c) Hippofoto)

Peter Weinberg maakte zijn keuze!

De Belgische chef d’équipe gaf de namen vrij van de combinaties die ons ‘vlakke land’ gaan vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap in Rotterdam van 19 tot 25 augustus. Een dag na de bekendmaking dat Nicola Philippaerts en H&M Chili Willi forfait gaven voor de Longines Europese Kampioenschappen Jumping, maakte de Belgische federatie de naam van de vijf combinaties bekend die zullen afreizen naar Rotterdam. Voor de continentale vervaldag, waar de Rode Duivels een van de drie tickets zullen moeten bemachtigen voor de Olympische Spelen in Tokyo, tegenover Frankrijk, Spanje, Ierland, Portugal, Groot-Brittanië en Italië, koos Peter Weinberg voor:

- Niels Bruyseels & Delux van T&L (Toulon/Landetto – fokkers: L. Tilleman en L. Van der Vijver te B-9180 Moerbeke-Waas)

- Pieter Devos & Claire Z

- Jos Verlooy & Igor

- Grégory Wathelet & MJT Nevados

Reserve: Jérôme Guéry en Quel Homme de Hus.

Er werden twee andere reservisten genomineerd ingeval van forfait. Er zal eerst beroep gedaan worden op Olivier Philippaerts met H&M Extra, terwijl Yves Vanderhasselt en Jeunesse als tweede opgeroepen zullen worden.