‘Best Of’: de lijst van de deelnemers staat online!

Elevage 23/02/2023
LINKIN PARK G&G en Gert Geeroms, Lannoo Belgian Stallion Competition, Azelhof 2022 (Dirk Caremans)
LINKIN PARK G&G en Gert Geeroms, Lannoo Belgian Stallion Competition, Azelhof 2022 (Dirk Caremans)

Op zondag 26 februari om 14u30, organiseert de International Selection Show 2023 voor de 1e maal zijn ‘Best Of’. Een hengstenshow dat openstaat voor gekeurde dekhengsten van 4 jaar en ouder, afkomstig uit verschillende stamboeken. 17 hengstenhouders gingen in op de uitnodiging. Ze zullen hun hengst voorstellen onder het zadel of aan de hand en tevens de vragen beantwoorden, gesteld door onze commentatoren. Muziek en video’s op groot scherm zorgen voor de omkadering. De spring-gefokte hengsten zullen eerst een klein parcours springen. Dit wordt vervolgd door de hengsten die aan de hand worden voorgesteld. Een hengst optie Mennen is  daarna aan de beurt en tenslotte treden de dressuurhengsten aan. De startlijst is online te bezichtigen op https://www.sbsnet.be/sites/default/files/2023_best_of_liste_depart.pdf

TOUCOURT DU BOIS MADAME Z (Toulon), LINKIN PARK G&G (Presley Boy), IAGO DES PEUPLIERS (Vigo d’Arsouilles) en FAUT-IL DES 7 VALLONS (Comme Il Faut) zullen hun parcours springen respectievelijk met Noémie Becker, Justine Van Puyvelde, Frederik Dekens en Pascal Van Laethem.

Na het afroepen van de nieuw-gekeurde 3- jarigen, zal Frederik Dekens een ronde afwerken met de jonge UNICUM VAN DE DONKHOEVE (Cashpaid J&F) en Virginie Guériat met DOLLAR DU ROUET (Chacco Blue). COMMEILF’OH DE LA MARCHETTE Z (Comme Il Faut), INDIGO DU GRAND MOUSTIER (Kannan), COULEUR LATOUR (Diamant de Semilly), PHELIUS DE SAINTE-HERMELLE (Surcouf de Revel) et MJT NEVADOS (Calvados Z) zullen aan de hand worden voorgesteld door hun eigenaars.

Het afroepen van de nieuw gekeurde hengsten van 3 en 4 jaar (optie vrij springen) zal de men-voorstelling voorafgaan van ILFIGER SECRET (Numero Uno) door Sébastien Pallen. Daarna volgen de dressuurvoorstellingen van DI CAPRIO MVN (Johnson ex Verdi V), SWEET NONSENSE (For Romance), JACK DANIELS N (Apache), VOULEZ-VOUS BY VDB (Vitalis) en ZONIK PLUS (Zonik), respectievelijk met Audrey Franche, Evelien Neven, Nick Van Laer, Justine Estève en Justin Verboomen.

De ‘Best Of’ zal dus aan kracht winnen, met steeds meer prestige-hengsten en wordt afgesloten door de proclamatie van de Keuringskampioen en twee Vice-kampioenen van de nieuw gekeurde SBS-hengsten in 2023!

C.R.