Belgisch Kampioenschap Jonge Paarden & Fokkerij 2019

Elevage 19/08/2019
NO WAY DE LONGCHAMPS (Gangster de Longchamp/Verdi – fokker : Rigo-Burtin te B-4300 Waremme) Libramont 2019 (c) Photo Evenement
NO WAY DE LONGCHAMPS (Gangster de Longchamp/Verdi – fokker : Rigo-Burtin te B-4300 Waremme) Libramont 2019 (c) Photo Evenement

Alhoewel het weer zich niet van zijn mooiste zijde liet zijn, schitterden onze SBS’ers op alle fronten.

De jongsten eerst en vooral, waar talent troef was: de veulens van de optie springen zorgden voor een schitterende opener zaterdagmorgen met twee prachtige klasseringen dankzij NO WAY DE LONGCHAMPS (Gangster de Longchamps/Verdi – fokker: Rigo-Burtin te B-4300 Waremme), met een kersverse gouden medaille en 84.75 %. Jawel, opnieuw een eerste plaats voor deze jongedame na Libramont slechts enkele weken geleden. Ze werd gevolgd door NALLY BLUE GP DU BOIS MADAME (Amadeo van ’t Vossenhof Z/Cassini I – fokker: GP du Bois Madame te B-4830 Limbourg); die de 2e plaats van het podium inpalmde met 84.25 %. NIKITA DE SEPTON (Echo vt Spieveld /Jenson vh Meulenhof – fokker : C. Liegeois te B-6940 Durbuy) sluit dit podium voor 100% SBS af door met 83,25% de 3e plaats te winnen.

Natuurlijk was stoppen geen optie! Bij de 2-jarigen is het alweer een vertegenwoordiger van de fokkerij Bois Madame die de titel claimde van Belgisch Kampioen: de jonge LASER GP DU BOIS MADAME (Lancaster V/Contender – fokker : Elevage GP du Bois Madame te B-4830 Limbourg).

Bij de beste driejarigen, klassering Medaille van de Koning, deelt KARLA DES WAGNES (Coeur de Cachas/Argentinus – fokker: D. Ridelle te B-5544 Agimont) haar 1e plaats met Zangersheide Vigo de Fee de Septon, die tevens kan prat gaan op de Medaille van de Koning, gevolgd door de veelbelovende KAPITOLE DU HAUT DU ROY (Flex du Haut du Roy/Royal Bravour – fokker: C. Mayerus te B-6720 Hachy), wiens score slechts 0,25 punten verwijderd was van twee eersten.

In de categorie 4- jarigen traden 47 paarden aan voor de finale. Slechts 10 veelbelovende talenten bleven dubbel foutloos. Aan SBS-zijde was het JOLIE DE PAPIGNIES (Ducati vn Schutterhof/Nidor Platière – fokker: C. Feron te B-7860 Lessines) die aan het langste eind trok met een dubbel nul op haar conto, zodat ze alvast kon meedingen voor de titel Belgisch Kampioen 2019, onder het zadel van Michaël Wattiez. Bij de dressuur weerhouden we de prachtprestatie van JACK DANIELS « N » (Apache(Amigo)/Welt Hit II – fokker: J. Van Laer te B-1980 Zemst) en zijn Ruiter Nils Debo, goed voor de titel Belgisch Kampioen met niet minder dan 86.4 %

We eindigen bij de 6 en 7- jarigen met een dubbele 8e plaats voor respectievelijk HAVANE GP DU BOIS MADAME (Conterno Grande/Landucci – fokker: Elevage GP du Bois Madame te B-4830 Limbourg) onder het zadel van Marie Foulon en GODIVA S (Andiamo/Darco – fokker: A. Peffer te B-2200 Herentals), gereden door Charlotte Philippe. Alweer een succes voor de fokkerij GP du Bois Madame die niet minder dan 3 SBS – laureaten telt op een weekend.

Wij feliciteren dan ook onze laureaten, maar ook onze fokkers voor de kwaliteit van hun paarden. Meer bepaald tijdens de hele Klassieke Cyclus en ver daarbuiten: in Gesves op het Belgisch Kampioenschap Jonge Paarden 2019!

(ML)

Alle resultaten hier.