Belgian Freejump Tour: de 3- jarige SBS-paarden doen beter dan bevestigen

Elevage 22/11/2018
JIOSKO SITTE (Ogano Sitte/Clinton – fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix) (foto (c) Photo Evénement)
JIOSKO SITTE (Ogano Sitte/Clinton – fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix) (foto (c) Photo Evénement)

Ze monopoliseren het podium

Op 21 november ll. zette de National Free Jump Contest van Ternat een punt achter de editie 2018 van de Belgian Freejump Tour. Tweehonderd 2- en 3- jarige paarden beantwoordden de uitnodiging van de organisatoren om de ultieme proef aan te gaan, die meteen de finale van de Tour inluidde.

Aan de zijde van de 2- jarige mannelijke kandidaten, noteren we de mooie 3e plaats met 78 % van de punten van KIWI DU COLROY (Jingo di Dieu d’Arras/Nabab de Rêve – fokker: R. Dupont-Pottiez te B-7050 Jurbise), terwijl KILIMANDJARO D’EEL (Peppermill/Baltik Sitte – fokker: L. Vandekerckhove te B-7950 Ladeuze), KORADO DE BAUDIGNIES (Eldorado van de Zeshoek/Darco – fokker: P. De Donder te B-7543 Mourcourt) en KILL BILL DU MAYEUR EL (Ligie’s Goldstar V.V./Apache d’Adriers – fokkers E.&A. Labidi te B-7830 Hoves), alle drie met 71 % van de punten, een heel mooi SBS-trio vormden in de Top 15. Ze bevestigden aldus alweer de excellente kwaliteit van de Henegouwse fokkerij.

Bij de 3- jarigen waren de verwachtingen hoog gespannen voor een ander trio uit Henegouwen: JIOSKO SITTE (Ogano Sitte/Clinton – fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix), JUNGLE BEE D’EEL (Castronom/Chellano Z – fokker: L. Vandekerckhove te B-7950 Ladeuze) en JONES DU CHAPITRE (Boyfriend du Seigneur/Ugano Zitte – fokker: Elevage du Châpitre te B-7900 Grandmetz). En ze stelden niet teleur, met 80% en een 4e plaats voor JIOSKO SITTE, alsook een 8e en 9e plaats voor respectievelijk JUNGLE BEE D’EEL en JONES DU CHAPITRE. Ze  kaapten aldus de drie eerste plaatsen weg van de Belgian Freejump Tour 2018. Een podium dat JUNGLE BEE D’EEL en JONES DU CHAPITRE heel goed kenden, aangezien ze reeds de 2e en de 3e plaats ervan innamen in 2017 bij de 2- jarigen. De Henegouwse fokkerij heeft dus ECHT de wind in de zeilen, ook al met een 4e musketier zijnde JIMAGINE DE LA NOYELLE (For Joy van ’t Zorgvliet/El Espoir de Retz – fokker: Elevage de la Noyelle te B-7350 Montroeul-sur-Aine), die het succesvolle trio vervoegd in de Top 5! (CA)