AYADE SE SEPTON HDC (E.O.) schittert in de Lichtstad

International 03/12/2018
AYADE DE SEPTON HDC (E.O.) (Wandor van de Mispelaere/Albion du Chêne Brûlé – naisseur: Val de Somme à B-6940 Durbuy) sous la selle de Kevin Staut (FRA) (photo (c) Hippofoto)
AYADE DE SEPTON HDC (E.O.) (Wandor van de Mispelaere/Albion du Chêne Brûlé – naisseur: Val de Somme à B-6940 Durbuy) sous la selle de Kevin Staut (FRA) (photo (c) Hippofoto)

Twee belangrijke zeges op de Longines Masters van Parijs voor het paard van Kevin Staut

AYADE DE SEPTON (E.O.) (Wandor van de Mispelaere/Albion du Chêne Brûle – fokker: Val de Somme te B-6940 Durbuy) is absoluut geen onbekende. Na een start van haar carrière in de USA onder het zadel van Alexandra Paillot, vervoegde de merrie de stallen van de Franse ruiter Kevin Staut, net voor haar seizoen als 7-jarige. Aansluitend wordt hun palmares steeds indrukwekkender met zeges en klasseringen vooral in speedproeven. Het “kleine popje”, zoals haar eigenaar Haras des Coudrettes haar vertederd noemt, werkte aldus als tweede troef van de Fransman, naast REVEUR DE HURTEBISE (Kashmir van Schuttershof/Capricieux des Six Censes – fokker: S. Siraux te B-7060 Soignies). Maar REVEUR DE HURTEBISE trok zich ondertussen terug en de kleine vosmerrie kreeg aldus de vrijheid om haar talent volop ten toon te spreiden. In Parijs vorig weekend sloeg AYADE DE SEPTON HCD (E.O.) aldus haar slag, met zeges in de Speed Challenge en daags daarop een Barema A met barrage, beiden over 1.50 m. Wat een immense klasse!

Toch was Parijs ook succesvol voor andere vertegenwoordigers van het SBS. Hierbij verwijzen wij naar de opmerkelijke prestaties van een ander Frans-Belgische combinatie: VENEZIA D’ECAUSSINNES (E.O.) (Kashmir van Schuttershof/Lys de Darmen – fokker: C. Ameeuw te B-7190 Ecaussinnes), onder het zadel van Thierry Rozier. De merrie bracht aldus hulde aan haar fokker, die tevens de organisator is van de Longines Masters en wel met een 3e plaats in een Barema A met barrage over 1.50 m en een 4e plaats in de Grand Prix over 1.60 m.

Het winterseizoen kondigt zich dus bijzonder goed aan … (CA)