Alweer een week in het teken van de zeges voor de SBS-paarden!

International 19/10/2021
FIUMICINO VAN DE KALEVALLEI (Plot Blue x Nabab de Rêve) in Aken 2019 (Dirk Caremans)
FIUMICINO VAN DE KALEVALLEI (Plot Blue x Nabab de Rêve) in Aken 2019 (Dirk Caremans)

Onze Olympische médailles schitterden dit weekend op de Global Champions Tour van Samorin in Slowakije, maar ook andere SBS-paarden vielen er op. FIUMICINO VAN DE KALEVALLEI (Plot Blue x Nabab de Rêve), geboren bij Bert de Sloover in 9850 Landegem, klasseerde zich driemaal onder het zadel van Jur Vrieling (NL): hij bevestigde over 1m55, om daarna 2e te worden en uiteindelijk 3e in de GP 1m60! Hij klopt aldus Jessica Springsteen en DON JUAN VAN DE DONKHOEVE (Bamako de Muze x Heartbreaker), gefokt bij Gustaaf Quintelier 9220 Hamme, 4e in dezelfde Grand Prix, alsook Peder Fredricson en ALL-IN (Kashmir van Schuttershof x Andiamo), een fokproduct van de Nederlandse fokker Bas Huijbregts), op de 8e plaats.

Nog steeds in Samorin, wordt FOUEGO DE LA CLOSIERE (Nabab de Rêve x Landjuweel Saint-Hubert), 4e over 1m45 (fokkers: Tanguy de Coninck en Claude Rolin 5030 Gembloux), gevolgd door ELASKO HERO (Erco van ’t Roosakker x Caretino), 7e (fokker: Lux Henry in Montesson (FR). Over dezelfde hoogte, klasseerden BACARA D’ARCHONFOSSE E.O. (Asca Z x Kannan) en DIEGO DE LA PLATA (Ramiro de Belle Vue x Latano I), geboren bij Ann Vermeir-Dereck 1861 Wolvertem, zich bij de 10 best geklasseerde deelnemers.

Andere grote prijzen worden opgeëist door de SBS’ers. Op CSI2* Lier in België, pakt CACACHA VAN HET SCHAEK E.O. (Bamako de Muze x Quidam de Revel, fokker: Perry de Winter 9210 Haasdonk), de 2e plaats van de GP 1m45, terwijl IGOR CHAVANNAIS (Hunters Scendro x Papillon Rouge), gefokt bij Yvan Evrard 6960 Manhay, 4e wordt in de GP 1m30. Op deze jumping noteerden we ook de 2e plaats van ESPOIR DES MERISIERS (Qody de Saint-Aubert x Argentinus, fokker: Aimé Mouchet 5621 Hanzinne) in een proef over 1m45. Op de Grand National FFE van St-Lô (FR), wordt GAZELLE DU PACHIS E.O. (Ensor Van de Heffinck x Dollar de la Pierre), gefokt door Vincent Jourdan 6860 Traimont, 3e in de GP 1m50.

Op de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva Nova in Spanje, was het alweer een week die eindigde met een zege voor Fabienne Daigneux en FRINGANT DU CALVAIRE (Qody de Saint-Aubert x Wandor van de Mispelaere), die bevestigde over 1m35 en over 1m40.

Andere wedstrijden, andere zeges: deze van JOVINAL, geboren CARLA-B E.O. (Jokinal de Bornival x Landaris) over 1m40 op CSI5* Oslo in Noorwegen (fokker: Wim Fransen 2310 Rijkevorsel) en deze van EXCEPTION (Vagabond de la Pomme x Quidam de Revel) over 1m50 op CSI4* Vilamoura in Portugal (een fokproduct van de Nederlandse fokster Yvonne Copal). Op CSI2* Duinkerke (BEL), bevestigde GODIVA S E.O. (Andiamo x Darco), geboren bij Albert Peffer 2200 Herentals over 1m40.

Op CSI2* Vejer de la Frontera (ESP), kwam de Australische Amy Graham met twee producten aan de start van Philippe Jadot in 6940 Grandhan: COLERAINE DES BERGERIES E.O. (Canturo x Oberon du Moulin), 4e over 1m40 en HANNA DES BERGERIES (Wandor vd Mispelaere x Baloubet du Rouet), 5e over 1m30. De kleindochter van Coleraine, KRISTALLINE DES BERGERIES (Verdi x Untouchable 27), evolueerde eveneens in Vejer bij de 5- jarigen, onder het zadel van Emmanuel Bertho.

Bovendien ging in Le Mans dit weekend de allerlaatste dressuurwedstrijd van het seizoen door. In de St. Georges van dit CDI2*, was Alizée Roussel de beste Franse vertegenwoordigster met FIGO DE HANSEZ (Dante Weltino x Fidermark). Een fout op het einde van de tweede halve pirouette was een tegenvaller, maar het duo liet toch 66.324% optekenen, goed voor een 9e plaats. In de Inter I, tekenden Alizée Roussel en haar 10- jarige SBS’er alweer voor de beste Franse prestatie dankzij een score van 67.529% die goed was voor de 5e plaats. Onze hartelijke gelukwensen dus voor haar fokker Hugues Gilon in Olne!

C.R.