Labels ‘Dressuur’

Label ‘Elite Dressuur’ (E.D.)

Bestemd voor merries, ingeschreven bij een stamboek dat lid is van de A-lijst van het WBFSH

a) Toegekend aan merries die moeder zijn van twee nakomelingen ‘R.D.’ of ‘R.D.+’. In dit geval wordt er rekening gehouden met hengsten die gekeurd werden voor de optie dressuur en/of mannelijke nakomelingen die voldoen aan de sportieve voorwaarden voor de toekenning van het label ‘R.D.+’,
b) Eveneens toegekend onder dezelfde voorwaarden aan merries die - in de sport - op zijn minst twee klasseringen noteerden op niveau M10, met een score hoger of gelijk aan 64 %, of die aan de start kwamen van het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden (Verden).

Ga naar de lijst E.D.

Label ‘Aanbevolen dressuur op basis van eigen resultaten’ (R.D.+)

Toegekend aan merries in de sport, die op zijn minst twee klasseringen boekten met 64 % of meer op niveau M4 en/of twee klasseringen in de Beker van België voor Jonge Dressuurpaarden of elke gelijkwaardige competitie in het buitenland, waarvan op zijn minst een in de tweede helft van de competitie.

Ga naar de lijst R.D.+

Label ‘Aanbevolen Dressuur’ (R.D.)

Voorbehouden aan merries vanaf 4 jaar, ingeschreven bij een stamboek dat lid is van de lijst A van het WBFSH, volgens wat volgt:

a) Voorstelling aan de hand en in vrijheid van de merrie, vergezeld van een nakomeling van op zijn minst twee maanden oud, voor de Commission de Labellisation.
b) De merrie en haar nakomeling moeten een globale nota bekomen (met betrekking tot het model, de gangen, de basis, het fundament en de elasticiteit) die positief is,
c) De inschrijving bij Studbook SBS van de eerste geboren nakomeling geboren na het toekennen van het label R.D. en, die bovendien geboren is uit een gekeurde hengst bij een stamboek dat deel uitmaakt van de A lijst van de WBFSH in de optie dressuur.
d) Het label ‘R.D.’ wordt eveneens toegekend aan merries die tekenden voor het moederschap van een nakomeling die op zijn minst stond voor twee klasseringen, goed voor 62 % of meer op niveau 5.

Ga naar de lijst R.D.

Toegang tot het formulier om een label aan te vragen