INOUÏ DU SEIGNEUR zegeviert in de GP CSI2* St-Tropez!

International 10/10/2022
Ryk Emeryck en INOUI DU SEIGNEUR (Jenson van't Meulenhof x Aganix du Seigneur) (foto: Hubside Jumping)
Ryk Emeryck en INOUI DU SEIGNEUR (Jenson van't Meulenhof x Aganix du Seigneur) (foto: Hubside Jumping)

Rik Hemeryck (BEL) en INOUÏ DU SEIGNEUR (Jenson van ’t Meulenhof x Aganix du Seigneur) zegevieren in de barrage 1m45 Grand Prix CSI2* van Grimaud/St-Tropez!

Ik volgde het parcours van Mégane Moissonnier voor de barrage. Ik weet dat haar codewoord ‘snel’ is en dat ze een ervaren paard onder het zadel had, eerder gereden door Steve Guerdat en Nicolas Delmotte. En toch wist ik dat deze barrage mij best wel lag’, legt Rik Hemeryck uit. ‘Voor Inouï du Seigneur was dit al evenzeer het geval, gezien hij het ruim aanpakt. Ik kon hem dus van bij het begin, laat ons zeggen vanaf de twee eerste hindernissen in een ruime galop brengen en afremmen daar waar Mégane dit niet deed. Inouï is met zijn 8 jaar nog een jong paard. Toch pakte hij elke Grand Prix waar ik hem startte uitstekend aan en bleef hij systematisch foutloos. Ik denk dat dit hoe dan ook een toekomstpaard is. Ik ga hem zachtjes aan toewerken naar CSI 3 en 4*volgend jaar. Ja hoor, ik zie in hem echt een sterkhouder voor het Belgisch team’.

Meteen de eerste GP-zege voor deze combinatie. Inouï du Seigneur werd geboren in 2014 bij Marc Vanlangendonck 7387 Angreau. Pedigree en palmares op https://www.sbsnet.be/nl/paarden/i55405