Boek A/ Boek B

Kunnen worden ingeschreven in BOEK ‘A’ van Studbook SBS

  • De fokproducten van een hengst type ‘Sportpaard’, goedgekeurd bij een van de drie erkende Studbooks voor sportpaarden in België (SBS, BWP en Z)
  • De fokproducten van een hengst type ‘Sportpaard’, goedgekeurd bij een buitenlands Studbook, op voorwaarde dat desbetreffend Studbook, A – lid is bij het W.B.F.S.H (World Breeding Federation for Sporthorses), en dat de hengst voldoet aan de zoötechnische criteria van het ras ‘SBS’.
  • De fokproducten van een hengst type ‘Sportpaard, die niet voldoet aan hoger vermelde voorwaarden, maar die niettemin individueel een gunstig advies verkregen van de Keuringscommissie (Engels volbloed, Arabisch volbloed, draverhengst enz. ..).
  • De fokproducten van een hengst type ‘Sportpony’, goedgekeurd bij een erkend Studbook zoals SBS Pony, New Forest, BRP, Connemara … (onbeperkte lijst).

Kunnen worden ingeschreven in BOEK ‘B’ van Studbook SBS

  • De fokproducten van een niet-gekeurde hengst, type ‘Sportpaard’, ingeschreven bij een Studbook, A-lid van de W.B.F.S.H. (World Breeding Federation for Sporthorses), op voorwaarde dat de hengst een bevestigde  afstamming kan voorleggen (3 gekende generaties).
    Opmerking: Het bepalen van de genetische afdruk (DNA) van desbetreffende hengst zal uitgevoerd worden door het Studbook SBS, voor de rekening van zijn eigenaar (60 € + BTW).