‘Bron SBS’ versus ‘Bron Hippomundo’

Varia 11/02/2019

Beste lid,

Beste internetbezoeker,

Steeds talrijker kijkt u onze gratis database in op het Web, op zoek naar de prestaties van onze SBS-paarden.

U zal dan ook vast en zeker reeds opgemerkt hebben dat – op de fiche van ieder paard – twee rubrieken aan te klikken zijn: Prestaties bron SBS en Prestaties Hippomundo.

Wat is het verschil?

Het tabblad ‘Bron SBS’ verwijst naar het palmares van de SBS-paarden dat reeds jarenlang manueel bijgehouden en ingegeven wordt door onze interne dienst, Bovendien gebaseerd op het manueel opzoeken van de notoire prestaties tijdens een fokkerij en/of sportwedstrijd. Aan deze verzameling van data kwam een einde sinds we opteerden voor de oplossing ‘Hippomundo’, hieronder vermeld. (Behalve voor de resultaten die dit bedrijf niet verwerkt, zoals sommige internationale prestaties, de Klassieke Cyclus of fokkerijwedstrijden).

Het tabblad ‘Bron Hippomundo’, is sinds ruim een jaar contractueel ter beschikking, en

geeft alle sportieve internationale prestaties weer, alsook sommige nationale resultaten ** 2* (CSO>1.40), dagelijks bijgewerkt en systematisch voor elk paard dat bij zijn geboorte werd ingeschreven bij Studbook SBS en onze gekeurde hengsten Ook de gearchiveerde sportprestaties van deze zelfde paarden horen daarbij. We kunnen dus spreken van een zekere dubbele weergave, wat de prestaties uit het verleden betreft, gezien het bestaan van het tabblad ‘Bron SBS’.

De toegankelijkheid van deze prestaties is ontegensprekelijk een handige tool en is bovendien een van de pagina’s die het meest bezocht wordt op onze website

www.sbsnet.be, En - zoveel is zeker - zijn we daar best wel trots op.

Natuurlijk – en dat weet u vast en zeker – hangt er aan deze kwalitatieve en bovendien gratis service, een niet te onderschatten prijskaartje, gefinancierd door onze leden. Bovendien draagt deze service ruim bij aan zowel de communicatiepolitiek, als aan de notoriëteit van Studbook SBS en zijn fokkers.

Eerstdaags zal u uitgenodigd worden om uw lidmaatschap te hernieuwen voor dit jaar. We rekenen dus op veel positieve reacties op deze oproep!

Natuurlijk luisteren wij graag naar elke suggestie van uwentwege, aangaande het verbeteren van onze diensten en beantwoorden wij al uw vragen.  

Steeds en graag tot uw beschikking,

Het SBS-team

** We hopen spoedig een akkoord te kunnen sluiten met de KBRSF aangaande de uitwisseling van gegevens sport/fokkerij, teneinde u op identieke wijze nationale (en waarom niet regionale?) en volledige sportresultaten te kunnen voorleggen.