Een optimistische wind!

Elevage 29/06/2022

De geboorteaangiftes blijven elkaar in snel tempo opvolgen en het tendens ervan is nog steeds in stijgende lijn. De SBS-fokproducten 2022 zouden dus nog talrijker zijn dan in 2021. Wij verheugen ons daarop! De grote afspraken voor de fokkerij staan voor de deur. Zoals Libramont van 29 tot 31 juli 2022 … het voorprogramma van de Summer Breeding Show kan u uitgebreid inkijken in ons magazine ‘Het Belgisch Sportpaard’. De papieren versie wordt begin juli verstuurd aan onze leden die in orde zijn met hun lidmaatschapsbijdrage. Twee nieuwigheden voor uw prikbord: de afzonderlijke evaluatie voor Springen en Dressuur en de Veulenbeurs op zondagmorgen. Het SBS rolt dus de rode loper uit voor de veulens!

Naar goede gewoonte komen in ‘Het Belgisch Sportpaard’ onze leden aan het woord. In het julinummer brengen drie SBS-fokkers hun verhaal: Luc Tilleman (T&L) uit Oost-Vlaanderen, Charles-Henri Pochet (Ry-Ternel) uit Waals-Brabant en een koppel Amerikaanse fokkers uit Georgia (MK Sporthorses).

Het Veterinair Advies heeft het ditmaal over het suikergehalte in het hooi en de voeding van het paard in het algemeen. De rubriek Eventing brengt nieuws over de internationale Eventing Arville van 18 tot 21 augustus. Duiding met betrekking tot administratieve wijzigingen sinds 1 juni komt eveneens bod. Meer bepaald over het uitsluiten uit de voedselketen, een nieuwe Europese regelgeving. Het SBS is een van de eerste stamboeken die een paspoort uitbracht conform deze nieuwe richtlijnen. Onze veulens 2022 kunnen nu reeds uitkijken naar dit nieuwe paspoort. Reden te meer om het aangeven van uw geboortes niet langer uit te stellen …. We wensen u een fijne zomer toe!

Infos: +32(0)81.330.660 – www.sbsnet.besbs@sbsnet.be