De Belgisch-Amerikaanse droom

International 30/09/2019
GARFIELD DE TIJI DES TEMPLIERS (Quasimodo Z/Goldspring de Lauzelle) & Jérôme Guéry (c) Dirk Caremans
GARFIELD DE TIJI DES TEMPLIERS (Quasimodo Z/Goldspring de Lauzelle) & Jérôme Guéry (c) Dirk Caremans

Het werd alweer een weekend waar een selectie zich opdrong van de overvloed aan klasseringen voor het SBS. Want inderdaad, onze vertegenwoordigers staken dit eerste herfstweekend de handen uit de mouwen. En hoe!

We blijven vooreerst in België, waar het uitstekende resultaten regende gedurende het hele CSI5* Waregem. De gekeurde hengst  GARFIELD DE TIJI DES TEMPLIERS (Quasimodo Z/Goldspring de Lauzelle), opende het bal donderdag en eigende zich de 7e plaats toe in de proef over 1.50 m, met zijn ruiter Jérôme Guéry. Vrijdag was het de beurt aan DM JACQMOTTE (Toulon/Indoctro – fokker: E. Bongaerts te B-3583 Paal) en Wilm Vermeir (BEL), om een mooie 5e plaats te laten optekenen over 1.55 m. Drie andere SBS-paarden vlogen erin daags daarna. Onder hen de zeer veelbelovende  FATHALYS DU FRECH-TRY (Mozart des Hayettes/Ogano Sitte – fokker: D. Thirion te B-5501 Awagne) die voor haar allereerste start, in het CSI5*, reeds de top van het klassement na de proef over 1.40 m inpalmde met haar Amerikaanse ruiter Spencer Smith. Voeg daarbij eveneens de twee 10-jarigen DIPLOMAT (Kashmir van Schuttershof/Darco – fokker: N. Claeys te B-8640 Oostvleteren) en DINKY TOY VD KRANENBURG (Ugano Sitte/Kimball – fokker: J. Leterme te B-8980 Zandvoorde), die zich niet onbetuigd lieten met hun respectievelijk 3e en 10e plaats in de 1.55 m. Op CSI2* Bonheiden noteerden we eveneens tal van klasseringen, maar toch is deze die we weerhouden de 2e plaats in de Grote Prijs over 1.45 m van CAOL ILA BIRDAVENUE (E.O.) (E.O.) (Eros Platière/Cavalier Royale – fokker: T. Hanson te B-1750 Lennik) met Brent Gaublomme (BEL).

Tenslotte verkochten de SBS-paarden ons DE ‘Amerikaanse droom’, aangezien ze de prachtige resultaten opstapelden aan de overkant van de Atlantische Oceaan. DALI DE VY (E.O.) (Ugano Sitte/Fidji du Fleury – fokker: D.O.L.B.Y. te B-7331 Baudour) legde de lat hoog op CSI2* Colombus met een 5e plaats over 1.45 m, gevolgd door een tweede 5e plaats over 1.45 in de Grote Prijs ditmaal. En dat was dan buiten het talent gerekend van de combinatie EXOTIK SITTE (Ogano Sitte/Clinton – fokker: D. Boudrenghien te B-7904 Pipaix) en Coco Fath (USA), goed voor een 2e plaats op CSI2* New-York over 1.40m, gevolgd door een fantastische 1e plaats in de Grand Prix 1.45 m. Deze laatste proef zag eveneens  UNDERGROUND DES HAUTS DROITS (For Pleasure/Nabab de Rêve – fokker: M. Devos te B-6280 Acoz-Gerpinnes) – alias Barron – en zijn amazone Lucy Davis (USA), tekenen voor de 10e plaats. Een 10e plaats eveneens voor  CASANOVA DE L’HERSE (Ugano Sitte/Kashmir van Schuttershof – fokker: M. Bar te B-7063 Chaussée-Notre-Dame) en François Mathy Jr (BEL) op het prestigieuze CSI5*. Op naar Tryon tenslotte waar de merrie met de zeer toepasselijke naam CRACK-ELLE CHAVANNAISE (E.O.) (Carving/Papillon Rouge – fokker: Y. Evrard te B-6960 Manhay) bevestigde op de 2e plaats van het podium na de Grand Prix 25.000$ van de Fall Series.

Wat een schitterende resultaten, die pal samenvallen met de inspectieronde in de Verenigde Staten. Toeval? We don’t think so! (ML)