De SBS-paarden in de kijker tijdens de sales ELITE FENCES 2019

Elevage 10/09/2019
De langverwachte KING DIAMOND MS, zoon van de crack Comme Il Faut, demonstreerde zijn enorme talent.
De langverwachte KING DIAMOND MS, zoon van de crack Comme Il Faut, demonstreerde zijn enorme talent.

Het doek is gevallen over de dertigste editie sales FENCES, die aldus dit jaar – met brio – hun zesde lustrum vierden. Gevestigd in Bois-le-Roi, op een tiental kilometers van Fontainebleau, baten de sales FENCES eveneens de prachtige ROZIER-infrastructuur uit. Dit brengt natuurlijk met zich mee dat talrijke potentiële eigenaars van elke uithoek van de wereld er vertoeven, in het kader van de Grande Semaine van de finales voor jonge paarden.

Na een strenge en maandenlange selectie van de associatie FENCES, werden drie SBS-paarden weerhouden, alsook een hengst die gekeurd werd tijdens de voorbije International Selection Show in maart.

En onze vertegenwoordigers lieten er geen gras over groeien! Vanaf de eerste avond van de sales tekende KING DIAMOND MS voor de top prize van 70.000 €. Prachtige veilingprijs dus voor deze zoon van Comme il Faut, geboren bij Jan Mertens in B-9255 Buggenhout. Een ander paard dat voor veel voldoening zorgde en wel vanaf de daaropvolgende avond was KELVIN DU HAUT FOREST, die voor 32.000 € onder de hamer ging. Deze zoon van Jilbert van ’t Ruytershof x Caretino, geboren bij Nathalie Noens te B-7910 Forest, die eigenaar bleef tot de avond van de veiling. We hebben het hier over een amateur-fokster die aldus beloond werd voor haar zoektocht naar kwaliteit en haar niet aflatende interesse voor de activiteiten van ons Studbook. Op vrijdag tenslotte vond de hengst KARAJAN SITTE (fokker: Horse of Belgium à Pipaix) van Cornet Obolensky x Calvaro een nieuwe eigenaar voor de ronde som van 26.000 €. De gemiddelde verkoopprijs voor deze drie SBS-producten bedraagt dus 128.000 €, een gesmaakt resultaat dat bijdraagt tot de notoriëteit van de SBS-fokkerij.

Tot slot wensen we ook nog de opmerkelijke veilingprijs te benadrukken (57.000 €, tweede top prize van zaterdagavond) voor CHICAGO DE FOLIE, hengst die bij het SBS werd gekeurd in maart ll. en voor wie het dekseizoen 2019 er ondertussen opzit. CHICAGO is een zoon van Casall en zijn grootmoeder is de volle zus van chef de race Contendro. Hij werd verkocht door het bedrijf Equivet 59, gevestigd in Noord-Frankrijk en uitgebaat door dierenarts Dr. François Dorange.

Deze uitmuntende resultaten bewijzen nogmaals dat de fokkers en de eigenaars, die hun vertrouwen stellen in Studbook SBS beloond worden voor hun werk en aldus kunnen genieten van een sterke aanmoediging om de ingeslagen weg verder te zetten.

MP