Wat het weekend ons leerde

International 09/10/2018
VENUE D’FEES DES HAZALLES (E.O.) (Président/Alcatraz – fokker: D. Lamette te B-6940 Barvaux-sur-Ourthe) met Eve Jobs (USA) (archieffoto)
VENUE D’FEES DES HAZALLES (E.O.) (Président/Alcatraz – fokker: D. Lamette te B-6940 Barvaux-sur-Ourthe) met Eve Jobs (USA) (archieffoto)

Lectuur op elk niveau

Dit weekend zouden we kunnen schrijven dat hun 4e plaats in Wereldbeker van Columbus (USA), aan VENUE D’FEES DES HAZALLES (E.O.) (President/Alcatraz – fokker: D. Lamette te B-6940 Barvaux-sur-Ourthe) en Eve Job toeliet, het algemeen klassement aan te voeren van de Westelijke liga over de Atlantische Oceaan. Ook kunnen we de nadruk leggen op de zege van de jonge GRETA VON DER HELD (R.O.+) (Deauville van T&L/Darco – fokker: J-M Zimmer te DE-54597 Plütscheid), onder het zadel van Arnaud Doem (BEL) in een proef voor 5 en 6 jarige paarden op CSIYH Moorsele (BEL). Dit zou als traditionele communicatie fungeren!

Maar we kunnen ook vertrekken van de steeds wederkerende goede resultaten van deze jonge merrie om – net zoals we vorige week deden – extra duiding te brengen over de meer dan veelbelovende prestaties van de jongste vertegenwoordigers van het SBS. We hebben hen deze week alweer dikwijls opgemerkt bovenaan de klasseringen bij de 7- jarigen. Bij name FRENCH CANCAN DE LA POMME (R.O.+) (Carmena Z/Bamako de Muze – fokker: Haras de la Pomme te F-14590 Le Pin), FREUD DEL CABANON (Filou de Muze/Toulon – fokker: P. Willaumez te B-7540 Kain), FLAVIE VAN DE HELLE (E.O.) (Carlow van de Helle/Carvallo – fokker: Stoeterij van de Helle te B-2580 Putte-Peulis), FAUSTO (Dokkum de Rialfo/Feinschnitt I van de Richter – fokker: A. Clerinx te B-3800 Sint-Truiden) en FASOLE DU SEIGNEUR (R.O.+) (Doremi/Ogano Sitte – fokker: La Ferme du Seigneur te B-7387 Honnelles), of nog de 6- jarige GENEPI DES MANSARTS (Zambesi/Indoctro – fokker: R. Mariaulle te B-7332 Sirault) en GRAY D’ALBION-D.B. (Balou du Rouet/Lupicor – fokker: N. Bouillart te B-1180 Bruxelles).

We kunnen ook de aandacht van de lezer vestigen op het feit dat deze prestaties en tal van andere geen toevalstreffers zijn. Gewoon omdat de vertegenwoordigers van het SBS de goede gewoonte aangenomen hebben meerdere klasseringen te boeken tijdens een en hetzelfde concours. Dit is het geval van CHOPIN DES HAYETTES (Radco d’Houtveld/Nimmerdor – fokker: Haras des Hayettes te F-08600 Givet) en DORA DE NESS (E.O.) (Nabab de Rêve/Wolfgang – fokker: B. Van Doorn te B-2360 Oud-Turnhout), auteurs van drie klasseringen op CSI****-W Tetouan (MAR) voor de ene en op CSI** Riesenbeck (GER) voor de andere, van DUBAI DU BOIS PINCHET (E.O.) (Kashmir van Schuttershof/Andiamo – fokker: Elevage du Bois Pinchet te B-5600 Surice), twee maal geklasseerd op CSI*** Vilamoura, CLOUZOT DE LASSUS (Ugano Sitte/Tenor Manciais – fokker: E. Payelle te B-7602 Bury), finalist van de Nations Cup in Barcelona (ESP), of nog CAMAKO’S BOY JW (Bamako de Muze/Querlybet Hero – fokker: J. Wuytack te B-9250 Waasmunster), DON DIEGO DE PLATA (Ramiro de Belle Vue/Latano – fokker: A. Vermeir-Dereck te 1861 Wolvertem) en DELITYS BY WISBECQ (Indorado/Jokinal de Bornival – fokker: Haras de Wisbecq te B-1430 Rebecq), zeer aanwezig in Wroclaw (POL), Birmingham (GBR) en zelfs in Peking (CHN)!

En tenslotte, waarom niet stilstaan bij de afstamming van de SBS paarden die deze week een wezenlijk onderdeel waren van de klasseringen? Een dertigtal ervan zijn nakomelingen van goedgekeurde hengsten bij ons Studbook, met ditmaal een kleine bonus voor UGANO SITTE (Ogano Sitte/Avontuur – fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix), zoon van vijf prestatiepaarden voor zijn halfbroer OGANO SITTE (v. Darco) en KASHMIR VAN SCHUTTERSHOF (Nabab de Rêve/Ténor Manciais – fokker: W. Van Impe te B-9550 Herzele), beiden als vader van vier paarden die in de prijzen vielen deze week.

Uit welke ooghoek dan ook, kan men zonder ambiguïteit schrijven dat de balans positief is! (CA)