Een generatie die plankgas geeft

International 01/10/2018
FREESBY DE VY (E.O.) (Deister/Fidji du Fleury – fokker: D.O.L.B.Y. te B-7331 Baudour) gereden door Olivier Philippaerts (BEL)(foto (c) Hippofoto)
FREESBY DE VY (E.O.) (Deister/Fidji du Fleury – fokker: D.O.L.B.Y. te B-7331 Baudour) gereden door Olivier Philippaerts (BEL)(foto (c) Hippofoto)

Jonge prestatiemerries mét toekomst in de kijker

Zelden zorgden vertegenwoordigers van het SBS voor zoveel internationale klasseringen in alle uithoeken van de wereld en wel in een weekend. Ze prijken inderdaad op het palmares van meer dan 100 proeven over 1.20 m en meer, en eveneens bij de jonge paarden! We vinden ze terug in de Europese klasseringen natuurlijk, maar ook in Noord en Zuid-Amerika en zelfs tot in Australië …

Maar eens te meer, wat we vooral weerhouden, is de uitstekende attitude van de jongste SBS-merries, afkomstig uit prestatiestammen, met onder meer een zege op CSIYH Bonheiden (BEL) voor de 5- jarige HAPPY TIME (Dark de la Hart/Ogano Sitte – fokker: Marie Foulon te B-6941 Tohogne), een dochter van de internationale prestatiemerrie UNI-HAPPY DU PACHIS (R.O.+) (Ogano Sitte/Darco – fokker: M. Simon te B-6860 Léglise). Zege ook voor twee jonge 7- jarige merries: over 1.35 m op CSI*** Vilamoura (POR), voor FLAVIE VAN DE HELLE (R.O.+) (Carlow van de Helle/Carvallo – fokker: Stoeterij van de Helle te B-2580 Putte-Peulis), halfzus van de SBS – gekeurde hengsten CONTO VAN DE HELLE (v. Castelino van de Helle), sinds twee jaar actief in de USA en DIAMANTI VAN DE HELLE Z (v. Diamant de Semilly), alsook de internationale prestatiemerrie DORA VAN DE HELLE (R.O.+) (v. Castelino vd Helle); en op CSIYH Waregem (BEL) voor FREESBY DE VY (E.O) (Deister/Fidji du Fleury – fokker: D.O.L.B.Y. te B-7331 Baudour), terwijl de halfzus van deze laatste, DALI DE VY (E.O.) (v. Ugano Sitte) zich onderscheidde in de belangrijkste proeven op CSI** Columbus-Johnstown (USA). Het klopt dat KALI DE L’ESPINETTE (E.O.) (Fidji du Fleury/Distique – fokker: M. Lepoivre te B-7830 Gondregnies) een bijzonder getalenteerde bloedvoering voert, met op het conto niet minder dan vier merries Elite Obstacle en een SBS – gekeurde hengst met affixen DE VY en DE L’HERIBUS!

Wij hadden eveneens het geval van de 6- jarige GEORGE (Kannan/Chin Chin – fokker: S. Conter te B-1861 Meise), GOLD WIN D’HOOGPOORT (Mr.Blue/Chin Chin – fokker: P. Dalle te B-1730 Asse), GIULIA DU HOUSSOIT (R.O.) (Button Sitte/Sherman Sitte – fokker: Horse of Belgium te B-7904 Pipaix) en GENESIS DE L’EPINETTE (Baltik Sitte/Rexar du Houssoit – fokker: J-M. Velghe te B-7532 Beclers) of deze van de 7- jarige FETICHE DES MARRONNIERS (Quaprice du Bois Margot/Fidji du Fleury – fokker: Decamps Products te B-6200 Chatelineau) en FRONSAC DE BEAUFORT (Qody de St. Aubert/Abdullah – fokkers: Gillet – Monnier te B-7331 Baudour) kunnen detailleren, allen presteren immers volop de voorbije weken. Ze zullen binnenkort dus zeker aan de beurt komen. (CA)