Groepsfoto

International 31/07/2018
BOMBAY (E.O.) (Lord Z/Bon Ami – fokker: W. Matton te B-9860 Oosterzele) gereden door Trevor Breen (IRL) (foto (c) FEI/Lizz Gregg)
BOMBAY (E.O.) (Lord Z/Bon Ami – fokker: W. Matton te B-9860 Oosterzele) gereden door Trevor Breen (IRL) (foto (c) FEI/Lizz Gregg)

Dit weekend was de wet van Murphy het SBS gunstig gezind!

We komen dan ook niet terug op de fokkerijwedstrijd van Libramont, waar de vertegenwoordigers van het SBS zich de vijf eerste plaatsen van de proef voor 2- jarigen toe eigenden, de vier eerste plaatsen bij de 3- jarigen en de twee eerste plaatsen zowel bij de mannelijke als bij de vrouwelijke veulens. Deze puike prestaties kwamen uitgebreid aan bod op Facebook tijdens het weekend.

Maar het toeval – of het talent – zorgt er maar al te dikwijls voor dat het goed komt. Aldus viel het tijdens dit weekend op dat de SBS – paarden, van welk niveau dan ook, blijkbaar afgesproken hadden er samen voor te gaan. Wij citeren daarbij BOMBAY (E.O.) (Lord Z/Bon Ami – fokker: W. Matton in B-9860 Oosterzele), winnares in de Nations Cup op CSIO***** Hickstead (GBR) voor de Ierse ploeg waartoe haar ruiter behoort, terwijl UTAMARO D’ECAUSSINNES (Diamant de Semilly/Quidam de Revel – fokker: Les Ecuries d’Ecaussinnes te B-7190 Ecaussinnes) en zijn ruiter William Withaker het schitterend deden voor de Britse ploeg met een 2e plaats. Een ander duo dat opviel was AAGJE DE BIOAGRICO (E.O.) (Corland/Landwind – fokker: J. Agneessens te B-1670 Heikruis), onder het zadel van Thierry Goffinet (BEL) en UGO DU MANOIR DE CLAVIER (President/Goliath Z – fokker: S. Henry de Generet te B-4560 Clavier) met Thibaut Behaegel, 1e en 2e in een proef over 1.30-35 op CSI**** Lier (BEL) of de 7-jarige FABULEU VD WATERTOREN (Mr. Blue/Chin Chin – fokker: G. Van Daele B-8980 Passendale) en Stive Hoflack die naar twee zeges sprongen, waaronder de Grand Prix CSI*. Een 1e en een 2e plaats nogmaals voor CIGALE DES BRIMBELLES (R.O.+) (President/Chin Chin – fokker: Haras des Brimbelles te F-27600 Saint-Aubin-sur-Gaillon) onder het zadel van Juliette Antona en U. JALISCA DU GRAND MOUSTIER (Kashmir van Schuttershof/Alcatraz – fokker: S. Deliener te B-7533 Thimougies), gereden door Mathilde Hen Hieber op CSI* Fontainebleau (FRA). Ook nog de 3e en de 4e plaatsen over 1.40 m op CSI**** Samorin (SVK) voor ERO DEL PIERIRE (Cero I/Landino – fokker: Ph. Levy te B-4920 Aywaille) en Jérôme Guéry, trouwens winnaars van een andere proef over 1.45m, voor CENTO LANO (ex-ULCHIN VAN DE DWERGSE HAGEN – Cento /Eoghan du Mervaux – fokker: J. Ceulemans te B-2860 Sint-Katelijne-Waver). Het fenomeen liet zich zelfs voelen tot in Canada waar DASINO VAN DE KAPEL (Casino/Gladstone – fokker: R. Socquet te B-2920 Kalmthout) en Yasmin Rizvi zich twee proeven toe eigenden in het kader van CSI*** Bromont.

Kortom, de vertegenwoordigers van het SBS palmen de internationale klasseringen in! (CA)